5 najvećih zanimljivosti o venčanjima

AUTOR Stefan Mihajlovski

Volite li rubriku zanimljivosti i onu koja nosi naziv ‘’da li ste znali’’? Ako je odgovor potrvdan, ovo je tekst koji morate pročitati! Toliko je zanimljivosti o venčanjima koje ne znamo. Svaka nova informacija tu je da nam upotpuni sliku, a čak i najveći znalci wedding sveta ponekad se iznenade novim informacijama. Ovo je 5 zanimljivosti koje smo izdvojili kao nešto potpuno iznenađujuće i svakako vredno pomena.


Ova brojka bi samo mogla biti iznenađenje jer je većina nas očekivala da broj bude veći. Setite se samo prosečne svadbe u Srbiji gde na svakih desetak minuta kada se gosti ''zagreju'' čujete da je neko slomio čašu. Da li je neka od tih polomljenih čaša vaša? Samo neka je veselo!


Sredinom 2020. izašao je podatak da je budžet SAD-a poslednjih pet godina u plusu za neverovatnih 3.8 milijardi dolara, zbog odobrenih istopolnih venčanja. Pronađite rubriku ‘’Istopolna venčanja u svetu’’ na Balkan Weddingu i pratite izricanje sudbonosnog ‘’da’’ među pripadnicima LGBT+ zajednice.

Televizijski prenosi venčanja predstavljaju pravi spektakl! Da li ste znali da je venčanje princa Čarlsa i Ledi Dajane 1981. godine pratilo rekordnih 750 miliona gledalaca u svetu? Tekst o tome zašto toliko volimo da gledamo venčanja pronađite OVDE.


U Dubaiju maja 1981. održano je najskuplje venčanje u istoriji. Tada su u brak stupili sin šeika Rašida bin Saida al Matoruma i princeza Salama. Venčanje je koštalo neverovatnih 44 miliona dolara!

Na venčanju kraljice Viktorije i princa Alberta koje je održano davnog 10. februara 1840. godine, pored ostalih zanimljivosti oboren je rekord u težini svabdene torte koja je iznosila neverovatnih 134 kilograma. Nekoliko parčadi izloženih u dve ukrasne kutije mogli su se videti na izložbi pod nazivom ‘’Kraljevska venčanja’’.

Ostale zanimljivosti iz sveta venčanja potražite svakog vikenda na našem Instagram profilu.

Pročitaj još:

Devojka za udaju - sve epizode na jednom mestu

5 najčešćih snova o venčanjima i njihovo značenje

Jedna od nas: Više vremena za ljubav