5 saveta o ljubavi i braku sa kojima će se složiti i vaša majka

AUTOR Stefan Mihajlovski

Znamo da je generacijsko nerazumevanje često prisutno između mnogih majki i ćerki. Pogotovo se vidi kada je reč o ljubavi. A kada dođe do braka, postaje još intezivnije. Mi preporučujemo da vežbate asertivnu komunikaciju. A zarad boljeg razumevanja, prenosimo vam pet saveta o ljubavi i braku sa kojima bi se složila skoro svaka majka (a začudo, delile biste mišljenje sa njom).

Mnoge ćerke treba da uče na greškama svojih majki. Ipak. takve situacije iz prošlosti često su samo opravdanje za trenutne nelogičnosti koje radimo. To što je majka pogrešno birala, definitivno ne treba da ubije želju za brakom, ali ne treba ni srljati u njega ''na prvi pogled''.

''Zar ne znaš da prava ljubav godine ne broji'', peva Željko Samrdžić u svom velikom hitu. A Slavica se slaže. Ovim putem pozdravlja parolu da je ljubav jednaka za sve i da svaka punoletna osoba ima pravo da radi sa svojim životom šta hoće. Tolerancija i sreća su laka puta ka uspehu.

''Jao, pa mogla si onako, jao pa mogla si ovako...''

Koliko puta ste čule nešto slično? I zato, ne dozvolite nikome, pa ni mami da se meša u vaše odluke oko organizacije venčanja. Saslušajte, ali ne pristajte na svaku ideju koja se kosi sa onim što ste zamislili. Svaki par jedinstven je na svoj način, pa je tako i svako svadbeno veselje unikat koji treba poštovati.

Slavica je imala kritiku i na račun društvenih mreža. Ona obožava Fejsbuk, Instagram, čak je otvorila nalog i na TikToku, ali konstantno praćenje nečijeg života vidi kao izuzetnu neprijatnost kojoj ne želi da prisustvuje. Zbog toga ima podužu blok listu. A i nikad ne zveči i zbog toga je idealna saradnica naše platforme.

Ovo će vam reći svako ko se nekoliko puta ''opekao''. Tu su najčešće majke koje će ponavljati određena ''pravila'' koliko god da je potrebno. Ali, iako vam se u trenutku ovaj savet baš i ne dopada, videćete da će pomoći na duže staze. I spasiti vas izgubljenog vremena, živaca i svega ostalog što povlače loša veza i loš brak.

Pročitajte još:

Devojka za udaju - sve epizode na jednom mestu

Swan Lake: 8 eksluzivnih video snimaka raskošnog venčanja

Jedna od nas: Venčanje smo otkazali čak tri puta

Posetili smo izložbu venčanica ''Ljubav je ljubav'' Žan Pol Gotjea

Najbizarnije prosidbe 8. deo