Pet mesta u Srbiji za autentično venčanje u prirodi

AUTOR Milutin Bojović

    Venčanja u zatvorenom prostoru mnogima su postale uobičajene i monotone, te se pojedini parovi odlučuju da sudbonosno “da” izgovore u prirodi. Za nesvakidašnja mesta ne morate da putujete na daleka ostrva, jer i u Srbiji za malo novca možete organizovati nezaboravno venčanje pod otvorenim nebom. Bilo da želite pravu avanturu ili idealni prirodni krajolik na planini ili obali reke, Srbija može ispuniti sva vaša očekivanja.


ĐAVOLJA VAROŠ

Na 288 kilometara od Beograda u blizini Kuršumlije možete organizovati venčanje na pravom svetskom čudu prirode. Ovaj spomenik prirode prema jednoj od legendi predstavlja upravo okamenjene mladence. Prošetajte divnim mostićima ispod kamenih skulptura i napravite prelepe fotografije sa svojim gostima. Jedno od najatraktivnijih turističkih mesta Srbije zbog svoje specifičnosti možete biti i idealan prostor da stanete na “ludi kamen”.GOLIJA

Planina Golija nalazi se na oko 250 kilometara od Beograda i od pre nekoliko godina postala je zaštićeni rezervat prirode. Ova planinska lepotica obiluje gustim šumama, prostranim livadama, ali i sa tri prirodna jezera koja izgledaju bajkovito. Za jedno od jezera, Daićko, vezuje se i legenda o svatovima koji su kočijom prelazili preko jezera. Nedaleko od Golije nalazi se i manastir Studenica gde možete obaviti crkveni obred venčanja. KANJON UVCA

Kanjon Uvca nalazi se između Sjenice i Nove Varoši i mesto je gde živi beloglavi sup - retka ptica impozantnog izgleda. Organizujte svoje venčanje na prelepom vidikovcu odakle se pruža pogled na velelepne meandre reke Uvac. Na Uvačkom i Zlataraskom jezeru nedaleko odatle možete smestiti svoje goste u mnogobrojnim vikendicama. 


RESAVSKA PEĆINA

Oni avanturističniji mladenci svoje venčanje mogu poželeti da organizuju i u najpoznatijoj pećini u Srbiji. Nalazi se u Istočnoj Srbiji, 20 kilometara od Despotovca i dugačka je 4,5 kilometra. Povedite kumove pod ruku, pažljivo se držite niz klizave stepenike pećine i u nekom od prelepih amfiteatara punih stalagmita i stalaktita izgovorite sudbonosno “da”. Napravite jedinstvene fotografije, ali se čuvajte i slepih miševa koji vam mogu upropastiti ugođaj. 


KRUPAJSKO VRELO 

Krupajsko vrelo nalazi se u homoljskom kraju poznatom kao velika ekološka oaza. To je izvorište vode koje na površini stvara jezero koje neodoljivo mami usred šumskog carstva. Ovaj prirodni raritet upotpunjen je i vodopadom pored kog možete obaviti nezaboravni obred venčanja.