Beauty stvari koje bi trebalo da izbegnete nedelju dana pred venčanje

AUTOR Maja Vanević

Pred samo venčanje ostalo vam je samo nedelju dana.

Sigurni smo da imate dugačku kilometražu beauty zadataka koju treba da proverite. Međutim postoje neke stvari koje treba izbegavati nedelju dana pre venčanja kako biste osigurali da izgledate i osećate se najbolje tokom istog.

Srećom, tu smo da vas upoznamo sa istima.

Za početak, znamo da se brinete o svojoj koži u mesecima koji se bliže datumu vašeg venčanja. Ali nećete želeti da menjate isprobanu rutinu nege kože u danima pre, u slučaju negativne reakcije kože. Dakle od improvizovanih tretmana kože do korekcija u zadnjem minutu, evo 10 stvari koje trebate izbeći po svaku cenu, nedelju dana pre venčanja kada je u pitanju vaša beauty rutina.

Nova boja kose

Čak i ako vam je frizer apsolutno najbolji, izbegavajte da menjate boju kose u roku od nedelju dana od venčanja. Nikad ne znate kako bi ista mogla oksidirati ili kako će izgledati sa vašim tonom kože. Ako ipak želite da osvežite nijansu, a da ne ugrozite izgled, zamolite svog frizera da stavi minimalan sjaj ili prelaz.


Drastične promene frizure

Bez obzira koliko dobro planirate unapred, izgleda da uvek ostane nešto da se završi poslednjeg trenutka. Vaša kosa ne bi trebalo da bude jedna od tih stvari. Što ste bliži velikom danu, to ste stresniji i emotivniji. Želite da obavite sve ove pripreme i odluke dok ste još bistri i mirni. Ne samo da će se tekstura i stil vaše kose promeniti ako ih ošišate, već imajte na umu da nešto drastično možda neće izgledati kako treba uz nakit, veo ili generalno celokupan izgled kome stremite.

Solarijum

Umesto da posetite solarijum, što može rezultirati neujednačenom bojom, bolje se izađite u prirodu i uhvatite malo sunca. Boja će trajati duže i bukvalno ćete se sijati. Za razliku od prirodnog tena, onaj dobijen iz solarijuma će delovati napadno i veštački, a i neće učiniti ništa dobro za vašu kožu.


Promena šminke

Ponekad mlade u poslednjem trenutku padnu u histeriju i ne znaju da li žele napadnu ili blagu šminku. Bez panike, pozovite svog šminkera koji će prilikom kreiranja vašeg izgleda uzeti u obzir vašu vrstu kože, starost, frizuru, paletu boja venčanja, kao i vreme, lokaciju i stil vašeg dana. Moderna šminka za mlade treba da izgleda dobro na HD video kamerama, profesionalnim kamerama, ličnim telefonima sa kamerama, pri jakom svetlu i svetlima sveća, kao i da traje satima. Kako možete osigurati da  vaša koža bude savršeno platno za šminku za dan venčanja? Voda i dosta sna su dve ključne komponente!


Pilinzi i mikrodermoabrazija

Sesija pilinga ili mikrodermoabrazije  obećava svilenkasto glatku kožu u budućnosti, ali potpuno je suludo podvrgnuti se tim tretmanima nedelju pre venčanja. Nakon hemijskog pilinga ili sličnih tretmana nekim ljudima se koža višestruko ljušti. Ljuštenje ostavlja mrtvi sloj na površini kože, a to ne funkcioniše dobro sa šminkom. Pored ove nuspojave, koža postaje izrazito crvena i nadražena.  Nošenje šminke, zbog čega ste se prvobitno i upustili u ove tretmane, može samo pogoršati tu iritaciju.  Zakažite bilo kakve pilinge, mikrodermabraziju ili druge tretmane najmanje dve nedelje pre venčanja u slučaju da dođe do crvenila ili modrica.


Novi prozivodi za negu lica

Ne menjajte režim nege kože ako je do vašeg venčanja ostalo manje od dve nedelje. Zapravo režim bi trebalo da promenite mesecima unapred. Zamena novog proizvoda može dovesti do alergijske reakcije, suvoće, masnoće ili niza drugih nuspojava za koje je potrebno vreme da se isprave. Svakako posetite svog dermatologa nekoliko meseci pre venčanja koji vam može dati personalizovanu rutinu nege kože pre, a koja će se baviti vašim specifičnim problemima kako biste bili sigurni da je vaša koža blistava za veliki dan.