Bendovi za svadbe: Profesori dobrog provoda - Grupa Profesori

AUTOR Isidora De Lungin

    Grupa Profesori su provereno sinonim dobrog provoda. Proslave koje se pamte kao najbolje žurke po fenomenalnoj energiji. Kako i sami kažu, publika dolazi do delirijuma uz njihov šarenolik repertoar. Sa Profesorima smo zavirili u tajne nezaboravnog slavlja i šta ih čini tako cool.  Ko malo više istraži grupu Profesori ubrzo shvata da ste jako cool ekipa. Možete li da nam se predstavite?

Pre svega velika nam je čast što imamo priliku da se obratimo Vašem i našem auditorijumu, baš na ovaj način. Prepoznajemo kvalitet koji ste predanim radom i talentom izvojevali. Što se tiče nas, kratko i jasno: mi smo profesori. Mislim, zaista to jesmo te nam na samom startu pre 10 godina i nije bilo teško da smislimo ime bendu. Godinama unazad podučavamo male talentovane ljude (ja za decu volim da kažem da su „mali“ ljudi, ne deca), radimo i bavimo se poslom koji neizmerno volimo i to je jedan od razloga što smo i dalje sveži, posle toliko vremena. Nama je veoma cool, to je tačno i strašno nam je drago kada to neko prepozna. Naime jedan od najlepših komplimenata, po našem mišljenju, koji smo dobili svojevremeno nije imao puno veze sa sviračkim/pevačkim umećem pojedinaca iz benda, već je to glasilo ovako, parafraziraću: „Fascinantno je koliko ste vi sami sebi dovoljni da biste uživali dok svirate, neverovatno je zanimljivo i lepo slušati vas i gledati.“ Mi sviramo isklučivo muziku koju volimo da slušamo i privatno, ne zalazimo u repertoar koji ne možemo da „svarimo“ te je to i ključ naše sreće. A pametna logistika i pre svega tačan manir izvođenja koji nudimo mladencima nam daju dovoljnu širinu da odgovorimo zahtevima naše tradicionalne svadbe, sa svim njenim podrazumevanim segmentima.

Na koji način ste se povezali i našli zajedno? Kako su vam se energije poklopile?

Gitarista je došao preko rodbinske veze! Šalu na stranu, nije da verujemo u te stvari, ali svim članovima benda dan i mesec rođenja je u razdoblju od samo mesec dana. Još zanimljivije, i naslednice i naslednike na svet donosimo nekako u sličnom (ovom) periodu... Energije su se definitivno poklopile i ne postoji sasvim egzaktno objašnjenje zbog čega je to tako. Jedna od najbitnijih stvari za svakog čoveka je da „na posao“ ide sa osmehom na licu i mi smo neizmerno srećni što smo baš mi ti nasmejani ljudi. Činjenica da smo skupa već punih šest godina u nepromenjenom sastavu je svojevrsni kuriozitet, a mladenci iako ne znaju taj podatak, svakako osećaju to naše magnetno polje koje pravimo.

Ulepšali ste dane velikom broju srećnih mladenaca. Imate li omiljenu uspomenu sa venčanja? 

Upravno tako, to i jeste jedan od najslađih aspekata našeg posla. Zaista je teško izdvojiti jednu uspomenu, toliko puta su nam priredili razna iznenađenja, pravili unikatne poklone i ukrase ali i tražili određene (neuobičajene, nesvakidašnje) numere koje su bile pravi izazov sa kojim smo rado ulazili u koštac! Nosimo sa sobom i uspomene u vidu emotivnih događaja, npr kada posle prvih taktova pesme spoznaš neviđenu porodičnu povezanost, koju u njima budi baš ta numera, to su magični i nezaboravni momenti. Svakako nam je primarno da su nasmejani i zadovoljni a rado se sećamo i pamtimo sve svoje mladence.Možete li nam dati savet za mlade muzičare koji su tek na početku svoje karijere?

Naravno, prekvalifikujte se u IT sektor! ;) :D Slušajte, svirajte i bavite se muzikom KOJU VOLITE.

Podelite sa nama iskustvo koje ste stekli sa takmičenja „Borba bendova“? Šta ste vredno poneli sa sobom iz te avanture?

To je bilo vreme kada smo tek spoznavali čari ovog posla, potpuno čistih srca i UŠIJU! Nije ni sada drugačije mnogo, bar što se srca tiče, sa ušima je već druga priča.  Ta pobeda na takmičenju nam je dala neverovatan vetar u leđa, jer je bila potpuno neočekivana, negde nismo imali ni parametar ni iskustvo da bismo ocenili koliko i da li uopšte vredimo u tom momentu, gotovo na samom startu našeg muzičkog života. Ali kada ti legende ex Yu scene kažu da vrediš, onda to nosi jednu određenu težinu. Najvrednije za nas su bile upravo pohvale i saveti jednog Bore Đorđevića, Đorđa Davida, braće Jelića…

Dobra žurka je uz Profesore zagarantovana. Koje su to pesme bez koje dobra žurka ne prolazi?

Garancija je usmenog karaktera!    To su pesme od kojih sami kukovi kreću da se njišu, naručuje se tura i ustaje uz osmeh ili bude sećanja na posebne trenutke i događaje! Na nama je da osetimo koje su to pesme za svaki put svojstvenu publiku.Možete li podeliti sa nama tri pesme koje spadaju u do not play listu na venčanjima?

Takve pesme prema našem mišljenu ne postoje – ako je društvo rapoloženo i izvođenje zabavno svaka pesma ima svoje vreme i mesto! ;)

Šta je potrebno da mladenci znaju i kako da se pripreme pre odabira benda?

Nema tu neke posebne filozofije, prepustite se čulima, bez obzira imali apsolutni sluh, solidan sluh ili ga nemali uopšte, muziku za vaše venčanje birajte tako da se oslanjate i na druga čula. U današnje vreme lako je doći do određenih saveta, dakle ne upadajte u paniku čak i ako ne nađete „na keca“ ono što ste planirali. Svakako, da se ne bi desilo da su svi vaši favoriti već bukirani, pametno je pre planiranja tačnog datuma kontaktirati omiljeni bend.  

Najromantičnija melodija za prvi ples iz ugla Profesora?

Is this love – Whitesnake  
Savet za naše mladence?

Da se naoružaju pozitivnom energijom i da sa muzičke strane prepuste sve nama!  Mladenci bi pre svega muziku trebalo da dožive onako kakva je i suština iste. Muzika je umetnost, a umetnost ne trpi u velikoj meri sputavanja i restrikcije. Dakle, pažljivo odaberite, NA VREME krenite u potragu, a kad nađete to nešto što vam je uhu milo, ne sputavajte, ne branite preveliki broj pesama da se izvede, ne namećite planiranje svake numere unapred, jer svaka svadba “diše”, i čar jeste najveća kada jedna na drugu ne liče previše. Tu svakako muzika ima najveću moć.