Boho prizvuk: Dekoracija dvorišta za svadbu

AUTOR Maja Vanević

Lepo vreme je prva asocijacija na venčanja na otvorenom. Bilo da govorimo o dvorištu vašeg odabranog restorana ili o dvorištu vaše kuće, taj prostor treba urediti i dekorisati u skladu sa prilikom.

Boho je večiti i neprolazni trend, kada govorimo o venčanjima. Naročito onima koje se odigravaju napolju, što bi se reklo, pod vedrim nebom.

Upravo zato ne čudi da mnogi imaju dileme u vezi sa dekoracijom tog prostora. Ako vi spadate u tu grupu ljudi, ili vas jednostavno zanima kako da dekorišete dvorište za svadbu, onda ste na pravom mestu!


Dekoracija dvorišta sa balonima

Baloni su uvek sjajan izbor kada govorimo o dekoraciji dvorišta. Po svojoj veličini su dosta masivni, te njihovo spajanje u bukete može da u velikoj meri ispuni prostor. U zavisnosti od vaše odabrane palete boja, uvek gledajte da ti buketi budu ili jednobojni ili maksimalno dve nijanse, kako biste izbegli momenat da vaše venčanje zaliči na dečiji rođendan. Dodajte šarene jastuke i svećnjake i dobićete ultimativni boho momenat. Prizor koji liči na jednu od scena iz čuvene 1001. noći.

Savršen izbor za toplo letnje venčanje, kada je tlo suvo.Cveća, cveća i još cveća

Cveće je svakako primaran odabir dekoracije, nešto na šta svi odmah pomisle kada govorimo o venčanjima. Izbor boja, ali i samog cveća zavisi od doba godine, budžeta mladenaca, same tematike venčanja... Ako je venčanje formalo, orhideje, ruže i božuri će uvek biti pravi izbor. Ako je u pitanju manje formalno venčanje, onda na scenu stupaju suncokreti, lale ili sezonsko divlje cveće. Svakako naša preporuka je da svaki cvetni aranžman bude što bogatiji i da ih naravno ima što više. Ako se odlučite za divlje cveće, samo vodite računa da ono ne uvene, pošto je njihov ''vek trajanja'' kratak.Lampioni kao dekoracija

Venčanje u prirodi, pod zvezdanim nebom... Ima li romantičnije scene? Svi smo gledali  ljubavne serije i filmove, gde se upravo na nekom takvom venčanju mogu videti snopovi lampiona koji služe kao dekoracija prostora. Obično ih vidimo razvučene između stabala, ali možete ih upotrebiti i kao ukras suvim velikim granama koje ste postavili u ugao dvorišta. Pored toga, možete ih ubaciti u velike staklene vaze i staviti kao centralni deo stolova.Sveće za romantiku

Nežan plamen sveća koji treperi, oduvek je bio sinonim za romantiku. Samim tim sveće su jedan od obaveznih detalja svakog venčanja. Bilo da su na velikim impresivnim svećnjacima ili vise sa krošnji drveća u malenim okruglim svećnjacima, one definitivno moraju biti uključene kao obavezan element dekoracije dvorišta.Svetleće instalacije

Instalacije sa malim svetiljkama koje formiraju određene reči, ili svetleći panoi na kojima stoji neka poruka su u poslednje dve godine postale izrazito popularne. Postavite ih u jednom uglu, pored buketa balona i velikog cvetnog aranžmana i formirajte kutak pored koga će se vaši gosti rado fotografisati.Lični pečat pri dekoraciji venčanja

Uvek je lepo videti lični pečat mladenaca u dekoraciji. Na taj način može da se ispriča njihova priča i da se ista približi njihovim gostima. Ubacite detalje koji su vama bitni ili detalje koji su povezani sa mestom ili događajem gde ste se upoznali. Primera radi, ako ste oboje ljubitelji bicikala, ubacite iste i iskoristite kao deo dekoracije.


Bilo kako bilo, dvorište vam pruža beskonačno mnogo mogućnosti pri dekorisanju istog. Tu možete i da preterate sa detaljima i da se razigrate. Smislite tematiku i boje kojih želite da se držite i pustite mašti na volju.