Dekoracija: 6 kolor paleta za proleće

AUTOR Milica Ivanović

Proleće je svima asocijacija na cveće, ali u svetu venčanja je sve u svežim bojama koji udahnjuju novi život sezoni i početku jedne nove avanture: planiranju venčanja. Odabir kolor palete je jedan od prvih zadataka sa kojim ćete se susresti prilikom planiranja vašeg venčanja. Ove sezone, dosta paleta dobija novo ruho. Otkrivamo vam par kolor paleta za venčanje u proleće koje će vam prosto izmamiti uzdah.

 

Akcenti Zelenog 

Zeleno volim te zeleno! Ušla je na velika vrata ove sezone, čak i za ljubitelje neutralnih boja.  Zelena je praktično svuda, od cvetnih aranžmana na bazi zelenila do zelenih nijansi na papiru. Sve više se zelena uključuje i u najsitnijim detaljima u klasičnoj estetici, pogotovo kroz upotrebu cveća i akcenta na dekoru. Igranje sa bojama koji odišu prirodom su zaista odličan izvor inspiracije kako biste postigli bezvremenski dizajn koji je opet svež i moderan. Nežni, kameni tonovi

Zimski kamenčići dobijaju novi izgled na proleće: njihove pastelne boje. Lavanda umesto kraljevske ljubičaste, prolećno zelena umesto smaragdne i naznake bordo su čak popularne. Čak i nežne pastelne boje koje naglašavaju dublje tonove imaju luksuznu notu.

Denim plava

Nijanse plave polako ali sigurno nalaze svoj put u staklenim predmetima, dekoraciji stola. Indigo boje su i dalje u trendu. Plavu prati i izvesna simbolika koja se oduvek vezivala na venčanjima: ova boja označava vernost i snagu.

 

Intenzivne boje

Parovi se sve više udaljavaju od svetlih nijasni kada su u pitanju prolećne palete za venčanja. Umesto toga, naglašavaju svoje venčanjima živim bojama kao što su senf žuta, nebesko plava pa čak i narandžasta. Postoji nešto vatreno i dinamično u intenzivnim bojama. Veoma moderno i gradski šik, što je posebno upečatljivo usled minimalističkih ili praznih mesta gde se beli prostor suprtostavlja živopisnim bojama.  

Neutralne boje su tu da ostanu

Ovo nije poslednji pozdrav neutralnim tonovima i paletama. I dalje će se prožimati boja šampanjca, bež, krem kako u dekoru tako i u svim ostalim aspektima.