Dekoracija: Vintage venčanja nikada ne izlaze iz mode

AUTOR Milutin Bojović

  Vintage venčanja su stil za koji se odlučuje sve veći broj mladenaca. Retro elementi i stilski nameštaj u bašti dekorisani vintage ramovima, pisaćim mašinama i visećim kavezima u kojima se nalaze kolači. Sve su to obeležja pravog vintage venčanja. Ono ne mora biti u potpunosti posvećeno ovom stilu dekoracija, već možete uneti elemente rustične dekoracije u već planiran stil venčanja. 

  Dekoracija je ono što venčanju daje stil i lični pečat mladenaca na užitak svih gostiju. Posvetite se i na pravi način sami dočarajte svoju kreativnost. Sve detalje možete pronaći sami šnjuckanjem po starim tavanima i ostavama. Prva stanica bakina kuća gde, verujemo, možete naći većinu starih predmeta koje možete da iskoristite, ali ne zaboravite i da i u svojoj kući sigurno možete pronaći po koji skriveni predmet koji bi se savršeno uklopio u ovu vrstu dekoracije (knjige, miljei, svećnjaci). Dajemo vam inspiracije koje će vam pomoći da dekorišete svoje vintage venčanje.


  Stari kredenac sa policama ispunjenim malim slatkim šoljicama za kafu, čajnicima od porcelana i mesinga, kao i figuricama ptičica upotpunjuje ovaj vintage dekor. Fioke vam mogu poslužiti kao savršen prostor za gipsofile i ruže u nežno roze boji.


  Koristite pastelne boje kako biste dočarali duh starih vremena. Obratite pažnju na sve te sitne detalje. Escajg i aranžamni na stolovima mogu biti drugačiji. Ne morate se držati uniformisanosti na vintage venčanjima.


  Cveće možete staviti u teglice, starinske kantice, čaše, čajnike ili šoljice. Dodajte im knjigu, broj stola ili bilo koji drugi predmet koji se uklapa u ovaj stil venčanja i  dobijate kreativno i prelepo rešenje za vaše stolove.


 Sto od ogledala sa posluženjem tradicionalnih starih srpskih kolačića, od vanilica, princes krofnica do kolača sa višnjama serviranih u široke čaše od mesinga upotpunite je starim knjigama i heklanim miljeima naših baka.


  Stari ramovi od slika i radio aparati iz prošlog veka, budilnici različitih veličina, čajnici, mlin za kafu, gobleni i neizbežni heklani miljei i ružice u teglicama sa čipkom -  sve su to detalji kojima možete upotpuniti svoj vintage prostor.