Dekoracija za svadbe: 5 bezvremenskih dekor ideja za svaki stil

AUTOR Milica Ivanović

Dekor je suštinski deo venčanja, vizije i raspoloženja, tako da nije iznenađenje da smo svi krivi u potrazi za savršenom inspo za venčanje. Trendovi dolaze i odlaze, ali postoje neki klasici koji izgledaju kao da idu savršeno sa svakim venčanjem, bez obzira  na to koliko godina prođe. Dok svaka vrsta venčanja nudi svoje jedinstvene dodire (zemljani dekor za rustična venčanja ili neutralna i jednostavna za minimalistička venčanja), u današnjoj inspiraciji vam donosimo neke trendove dekoracije koji su zaista bezvremenski.

Zelenilo

Postoji razlog zašto vidimo zelenilo svuda - u cvetnim aranžmanima, lukovima, središnjim delovima i akcentima na tortama - njegov prirodni osećaj upotpunjuje svaku vrstu venčanja. Zelenilo se može koristiti bez obzira na godišnje doba. Pošto se zelenilo uglavnom koristi kao naglasak na druge boje i kao neutralna baza u cvetnim aranžmanima, njen klasični stil je večan. 


Klasične palete boja

Neutralne palete tonova nastavljaju suvereno da vladaju i ostaju verne klasičnom minimalizmu. Bilo da se radi o mekim belim tonovima, ili sivim plavim tonovima, ovi mekši tonovi znače da možete slojevito pristupiti raskošnim teksturama i cvetovima na način koji je bogat i romantičan. 

Sveće

Sveće su veoma popularna dekoracija za venčanje, jer se mogu koristiti na bezbroj načina - ne samo u centralnim delovima, već mogu visiti i sa plafona. Postoje različite veličine, oblici i boje, što ih čini lakim za uparivanje sa bilo kojom dekoracijom. Sveće sa stalkom nude elegantan, tradicionalan osećaj, dok sveće u fenjerima odaju rustičan vajb. Parovi takođe mogu uskladiti boje s njihovom temom: crne nijanse za gotički izgled, sve belo za prirodan, pojednostavljen izgled, ili jarke svetle boje koje poboljšavaju vašu plažnu destinaciju.


Centralni delovi dekoracije

Stvarno možete ići u nekoliko različitih pravaca sa središtem venčanja i još uvek stvoriti jednu bezvremensku dekoraciju. Visoke vaze ispunjene jednostavnim, modernim, ali eteričnim cvećem je možda najtradicionalniji pristup. Ovakvi aranžmani treba da budu neverovatno jednostavni, u jasnim ili metalnim vazama sa samo jednom do dve vrste cveća. Alternativno,  zeleni centralni deo može biti neverovatno upadljiv u svojoj modernosti, ali bezvremenski u svom pristupu.

Istaknutno cveće u buketima

Cveće za venčanje u buketima može da varira u zavisnosti od cvetanja u sezoni ili stilova venčanja. Nekoliko istaknutih cvetova ne samo da se izuzetno lepo akcentuje nasuprot zelenilu, već mogu biti i jeftinija alternativa. Ruže i božurovi se dobro slažu za jedan klasičan buket, dok su sukulenti idealni za boemsko venčanje. Samo nekoliko istaknutih cvetova će uvek biti bezvremensko, dok menjanje specifičnih cvetova može pružiti moderan dodir.