Dekoracija za venčanje: Zimska čarolija uz snežno venčanje

AUTOR Milica Ivanović

  Let it snow, let it snow! Snežni zimski pejzaži, ušuškane brvnare, i sto osvetljen svećama koji poziva na druženje. Ima nešto u toj zimi koja stvara scenu za neke od najromantičnijih venčanja. Sanjate i vi o belom Božićnom venčanju u zimskoj zemlji čuda? Uz malo mašte možete napraviti sjajnu dekoraciju venčanja inspirisanu ovim godišnjim dobom.

 

Dekoracija stola – Zimska dekoracija nudi pregršt ideja na ovu temu. Na belu boju, kao golo platno, možete nadovezati nijanse srebrne i crvene i dopuniti šišarkama ili perlicama za gotovo svaki aranžman. Sveće, fenjeri, kao i personalizovane kartice sa brojevima stola ili menija su takođe jedan od propratnih detalja koji će upotpuniti sliku vašeg zimskog venčanja.
Cveće - Cvetni aranžmani u zimskom periodu najčešće krase crveno-bele kombinacije ruža, ljiljana, orhideja. Bidermajer može da bude naročito efektan u nijansama sive, srebrne i zelene boje sa grančicama borovine, eukaliptusa ili šipka. Još jedan savet je da umesto cveća koristite grančice pamuka koje će dati posebnu notu. Pustite mašti na volju i igrajte se sa bojama i dezenima!
Slatki sto – Ništa manje bitan je i zanimljivo koncipiran slatki sto. Na listi delikatesa se mogu naći i kandirano voće, ušećerene jabuke, topla čokolada kao i kuvano vino. Trend „gole torte“ idealne za zimsko venčanje možete uvek ukrasiti cimetom, bobičastim voćem i iglicama. Ostavite prostor i za osmišljen koktel bar, a gosti će vam svakako biti zahvalni da se ugreju kojom čašicom.
Pokloni za goste - Osim tradicionalnih zahvalnica sa fotografijom, goste možete darovati zanimljivim znacima pažnje. Ukusne delicije u tegli ili teglice cveća sa porukom nikog neće ostaviti ravnodušnim. Personalizovano izrezbarena imena gostiju na drvenim pločicama panja, thank you kartice pažljivo osmišljene u skladu sa zimskom tematikom ili, čak, vam sveće mogu dati potrebnu inspiraciju da svoje goste obradujete poklonima koje će svakako želeti da ponesu sa sobom na kraju večeri!