Ela venčanja: Simbol sreće i skladnog braka nalazi se u božuru

AUTOR Balkan Wedding

Lepota cveta i njegovo značenje treba da bude usklađeno sa vašim željama, snovima, načinom razmišljanja, odlukama… Ukoliko su vam detalji važni (a složićete se da jesu, makar nama ženama) i želite da vaše venčanje ima posebnu priču i originalnost, odaberite i cvet koji vam je najlepši i koji za vas ima posebno značenje. Mi smo odabrali da to bude božur. Božur je definitivno naš omiljeni cvet i razlog zašto najviše volimo da radimo venčanja u proleće - kada je sezona njegovog cvetanja. 

 

Ovaj raskošni baršunasti cvet, sa svim svojim nesavršenim laticama, upravo je tako savršen u svojoj jednostavnosti. Najčešće se koristi da dočara ženstvenost i istakne lepotu. Simbolizuje srećan brak i sklad bračnih partnera, čuva ih i donosi napredak u porodici. Zato verujemo, zbog takve simbolike i njegove lepote, da je to dovoljan razlog zašto se naše mlade često odlučuju da upravo veličanstveni božur krasi njihov venčani buket i bude neizostavni deo dekoracije. 

 

Nazvan je i carskim cvetom zato što je prvo ukrašavao vrtove bogataša, a onda i carske vrtove, ne samo zbog verovanja da donosi sreću, već i zbog prelepe bujne vegetacije. Možete samouvereno poneti buket sa raskošnim cvetovima specifičnog mirisa. Možete nekoliko tek ubranih cvetova staviti u vazu da krasi dom. Ali ne možete ostati ravnodušni,  jer svojom lepotom božur zaista oduzima dah! 

Autorka teksta: Suzana Nikolić / Ela venčanje

Kontakt telefon: 060/092-9423

Instagram profil

Facebook profil