Idealni pokloni za prvih 5 godišnjica braka

AUTOR Stefan Mihajlovski

Ono što nam je svima poznato jeste da postoje mnogi običaji koji se vezuju za sam dan venčanja. Kada na red dođu godišnjice većina ima dilemu šta kupiti partneru i koji je idealan poklon. Da li ste znali i da svaka godišnjica braka ima svoj običaj u vidu poklona? Evo onih koji su idealni za prvih pet godina.


Kada se slave prve godišnjica braka običaj nalaže da se među partnerima poklanja nešto papirno ili od pamuka. Moderno doba donelo je sa sobom nekoliko prikladnih poklona kao što su origami kutija, retko izdanje omiljene knjige, štampane karte za bioskop, pozorište ili drugi kulturno-umetnički događaj, ali i papirno cveće. Pokloni od pamuka svakako mogu biti vintidž pamučna odeća ili dekorativni detalj. Zabeleženo je da se za prvu godišnjicu poklanja nešto pamučno, a tek na drugoj nešto od hartije, mada ovu podelu definitivno ne morate slepo poštovati.


Nakon treće godišnjice braka, kada se smatra da parteri jedno drugom treba da poklone nešto od kože, za četiri godine braka valjalo bi da svojoj polovini poklonite voće ili cveće. Uživajte zajedno u darovima prirode!


Mnogi parovi odluče da običaj o poklanjanju nečeg drvenog poštuju tako što će zajedničkim snagama zasaditi drvo. Oni kreativniji ipak biraju da sami osmisle dar od drveta za svoju polovinu. Pustite mašti na volju! Pet godina braka nije mala stvar!

Pročitajte još:

Devojka za udaju - sve epizode

Šta povezuje Paris Hilton i Pamelu Andreson?

5 saveta o ljubavi i braku sa kojima će se složiti i vaša majka