Iznajmljivanje venčanice... Za i protiv!

AUTOR Maja Vanević

Iznajmljivanje venčanica je u poslednje vreme nešto što se maltene podrazumeva kada govorimo o venčanjima.

Svakako ovaj trend ima svoje prednosti, ali ima i mane...

Pa hajde da vidimo koji su to razlozi za i protiv za iznajmljivanje venčanice!Razlozi zbog kojih želite da iznajmite venčanicu

Pre svega isplativije je. Venčanice možete da iznajmite po ceni od 300 eur do 1500 eur u zavisnosti od dizajnera, salona, doba godine... Što svakako nije cena haljine ukoliko planirate da kupite istu. Kako smo čuli u razgovoru sa ljudima iz industrije, one koje se iznajmljuju po ceni od 300-400 eur koštaju oko 1500-2000 eur ukoliko želite da je imate za sebe (kupite od dizajnera). A o ovim drugima i da ne pričamo...

Pored toga saloni svake godine menjaju ponudu te možete da ponesete neku od najnovijih kreacija renomiranih svetskih dizajnera venčanica.

Sa druge strane, dobra stvar je ta što su venčanice poprilično glomazne te nećete imati problem sa mestom gde biste odložili istu. Zamislite da u već pretrpanom ormaru čuvate i tu veliku balsku senzacionalnu haljinu.


Razlozi protiv iznajmljivanja venčanice

Jedan od glavnih razloga zbog kojih smo protiv iznajmljivanja venčanice je taj što to nije vaša haljina tj niste je jedini nosili.

Naravno posle svakog nošenja saloni nose haljine na hemijsko čišćenje i srede sve nedostatke, ukoliko oni postoje. Pored toga priznaćete nije lep osećaj kada odete na neku svadbu i vidite mladu da nosi baš vašu haljinu koju ćete i vi nositi za koji mesec.

Pored toga, ako je vaša svadba na kraju sezone, postoji velika verovatnoća da će dosta devojaka vašu venčanicu nositi pre vas. Opet, tu postoji pozitivna stvar, a to je da uz dodatnu naplatu možete da osigurate da vi budete prvi koji će istu poneti.


Ukoliko uopšte ne volite ovaj koncept, uvek možete da uzmete neku svečanu haljinu ili da sašijete  svoju venčanicu. Na taj način ćete izbeći sve nedoumice ukoliko iste imate i napravićete haljinu po svom ukusu i meri. Pored toga, istu možete da prodate na sajtovima gde se prodaje polovna garderoba i na taj način da opet osigurate da neka devojka koja nema veliki budžet dobije svoju haljinu iz snova.

Što bi se reklo win-win situacija!