Jedna od nas - Kristina Nikolić (Žarković): Više vremena za ljubav

AUTOR Stefan Mihajlovski

Tokom pandemije mnogi parovi odlučili su da ''odlože ljubav''. Velike svadbe više nisu moguće, te tradicionalni zahtevi i običaji ne mogu biti ispunjeni. Ipak, drugima je to omogućilo da još više uživaju u pripremi svog velikog dana. Ljubitelji intimnih venčanja dobili su ''svojih pet minuta''. Među njima je i Kristina Nikolić (Žarković) iz Vršca koja je sa svojim suprugom 8. marta 2021. godine izgovorila sudbonosno ''da''. Ovo je njena priča.


Koji su izazovi venčanja u doba pandemije COVID-19?

Najveći izazov je što ne znaš da li ćeš imati bilo kakvu proslavu, pa ni samo opštinsko venčanje. Konstantno pratiš vesti kako bi proverio šta će biti tog i narednih dana, promeniš rezervacije više puta... Zovu te da pomeriš datum, potpuno zatvaranje je veoma izvesno. Kupuješ haljinu radnim danima, jer vikend više nema tu svrhu. Mama i tata ne mogu da uđu u opštinu. Ti sa mužem i kumovima ulažiš sa maskama, a ispod imaš profesionalnu šminku. Udaješ se takođe radnog dana da bi mogao bar na ručak sa kumovima i strepiš do poslednjeg trenutka od novih mera kako bi oni uopšte mogli da dođu. Pored toga, da se neko od njih ne zarazi.

Ima li intimno venčanje svojih prednosti u odnosu na tradicionalnu svadbu?

Prednost je što frizuru i šminku možeš da zakažeš dan ranije jer nema gužve. Odgovornost prema prisutnima svakako je veća, iako je njih manje. Međutim, prisutno je manje stresa oko hiljadu detalja veznih za samu organizaciju, što ostavlja više vremena za sreću sa partnerom. Kratko traje formalni deo, to je takođe jedna od dobrih strana.


Opišite nam dan kada ste izgovorili sudbonosno ''da''

Probudila sam se sa glavoboljom i pomislila ''zamisli da imam 300 zvanica''. Popila sam lek i krenula sa mužem i kumovima do opštine. Nakon toga, zajedno smo otišli na ručak i napravili dosta spontanih fotografija. Kasnije je došla večera sa roditeljima i ostatak dana muž i ja proveli smo sami i srećni!

Od koga ste dobili najbolji savet tokom organizacije?

Definitivno od majke - da budem srećna, rasterećena i da smo nas dvoje kao par najbitniji. 

Šta biste savetovali budućim mladencima?

Sve ima svoje dobre i svoje loše strane. Svakog čine srećnim drugačije stvari. Svaka čast onome ko može da izdrži velike svadbe. Meni je moj dan bio taman i da vratim vreme ponovo bih to uradila.

Fotografije: Fuji 

Pročitajte još:

Devojka za udaju - sve epizode na jednom mestu

5 najčešćih snova o venčanjima i njihovo značenje

Goca Tržan: Moj savršeni brak