Jedna od nas - Nina Gavrilović: Venčanje smo otkazali čak tri puta

AUTOR Stefan Mihajlovski

Nakon što je primila prvu dozu vakcine protiv COVID-19, novinarka Blica Nina Gavrilović, napisala je autorski tekst na ovu temu. Negde pri dnu online strane, pronašli smo zanimljivu rečenicu: ''Čekam da i moji najbliži prime vakcinu, pa da se udam ko čovek''. Istina, Ninine želje su, pored udaje, bile i odlazak na more i, kako je navela, ''početak brige normalnim stvarima'', ali nama je već sama ideja o venčanju koje sprečava pandemija bila dovoljan motiv da je kontaktiramo. U razgovoru za Balkan Wedding, Nina je otkrila mnoge detalje, a imala je i jasnu poruku za buduće mlade.


Odlaganje zakazanog termina venčanja zbog pandemije COVID-19 najaktuelnija je tema već nekoliko meseci u wedding industriji. Da li su zabrane uticale na Vas? Koliko puta ste morali da odložite venčanje?

Verenik i ja smo imali pomalo neobičnu situaciju jer smo se verili pre dve godine tako da je venčanje trebalo da bude u leto 2019. godine. Taman kad smo počeli da planiramo dobila sam ponudu za kumstvo, a kumstvo se ne odbija, pa smo, da ne bismo imali dve svadbe, istog leta odlučili da nema potrebe da žurimo - venčaćemo se 2020. godine, po principu „šta može da se desi?“. Desilo se da smo venčanje otkazali čak tri puta. Prvi put smo kaparisali restoran za 250 zvanica, drugi put kafanicu za 6o ljudi, a treći put mali lokal na Adi za samo deset ljudi, mada smo odustali već narednog dana zbog ponovne promene mera. Na kraju smo odlučili da se ne nerviramo i da naprosto čuvamo nerve i zdravlje.

Kakva je bila komunikacija sa saradnicima (prostor, bend, dekoracija...) tokom pomeranja datuma? Da li su vendori zadržali profesionalnost ili ste zbog nečijeg neočekivanog pristupa promenili saradnika?

Svi su bili jako ljubazni, ali u tom trenutku niko nije imao odgovore. Ostali smo bez kapare za prvi restoran, jer nismo hteli da bukiramo termin sledeće godine i ponovo planiramo nešto veliko u takvoj neizvesnosti. Njima je bilo žao naše situacije, nama njihove. Razumeli smo se.

Nepisano pravilo je da se mlade više bave dekoracijom i cvećem, dok su mladoženje okrenute hrani i muzici. Da li je ovakav fokus sličan i u vašem slučaju?

Izgleda da nas dvoje nismo baš tipični jer sam dekoraciju prepustila kumi koja u tome uživa. Muziku nam je preporučio drugi kum na čijem smo venčanju i čuli taj bend, a ja i ovaj moj ''nesrećnik'' smo se najviše bavili hranom i pićem. Šta da se radi, u to se najviše razumemo.


Od koga dobijate najbolje ideje za venčanje i ko najviše pomaže u organizaciji, a da to nisu zvanični saradnici? Možete podeliti i neku zanimljivu anegdotu iz razgovora sa prijateljima, rodbinom...

Ja sam nekako insistirala da želim intimno venčanje za najbliže i mic po mic, rođak po rođak, stigosmo do 250 ljudi. Odjednom mi je sve trebalo, od dekoracije, do velike torte. Najviše su pomogle drugarice koje su već prošle svadbeni haos pa su imale stvarno korisne savete i odlične preporuke za saradnike. Možda je najzanimljiviji bio momenat u kojem sam razvila potajnu opsesiju svadbenim tortama, a krila sam da mi je to toliko bitno. Tek u jednom trenutku drugarica uzima moj telefon, otvara Instagram i misli da je na profilu poslastičarnice jer je u mojim predlozima bila torta do torte.

Šta biste savetovali budućim mladama?

Ako me je ova godina ičemu naučila, to je da kad god možete ugodite sebi. Na kraju smo se odlučili da, kada se budemo venčavali, to bude neka varijanta sa manje ljudi koja nam je i bila najdraža i da ćemo svadbu napraviti za sebe, a ne za druge. Budućim mladama bih savetovala da ako mogu rezervišu prostor i bend koji im se sviđaju ranije, jer to ume da sačuva nerve, ali da je najbitnije da imaju muža koga vole, sve ostalo već dan posle venčanja i nije toliko bitno. Ispade da sam tri puta otkazivala svadbu sa istim čovekom, a nikad mi nije bilo draže što su nam stigle burme i još uvek smo zajedno.


Fotografije: Nina Gavrilović / Privatna arhiva

Pročitajte još:

Devojka za udaju - sve epizode na jednom mestu

Goca Tržan: Moj savršeni brak

Swan Lake: 8 ekskluzivnih video snimaka raskošnog venčanja