Kako da pijani gosti stignu bezbedno kući?

AUTOR Milutin Bojović

  Svima nam se desi da popijemo na venčanjima po koju čašicu više. A nije pravo veselje, ako nema pijanih i veselih gostiju! Mnogo toga zanimljivog može da se desi. Neke od situacija na koje bi valjalo odmah da budete spremni će vam sada izgledati smešno, ali će vas na sam dan venčanja verovatno iznervirati. Ne treba da budete u šoku, ako pijani gost preotme mladoženji mikrofon, stane na sto i obori tanjire ili čak i  vašu mladenačku tortu. Sve se to dešava i ne treba da brinete. Okrenite brigu na veselje! Šta vi možete da uradite preventivno? Pa pre svega da se pobrinete da pripiti gosti mogu bezbedno da stignu kući. Shvatite to izuzetno ozbiljno. Ne želite u tom stanju da ih pustite da voze. Veseli gosti zaslužuju siguran prevoz kući. Mi ćemo vam pomoći potencijalnim rešenjima!Organizovani prevoz

  Najlakši način organizacije prevoza za “vesele” goste jeste organizovani prevoz. To može da bude kombi ili autobus koji ste već organizovali za dolazak do prostora u kom organizujete slavlje. Sa prevoznikom samo dogovorite i poseban termin koji ćete imati za njih. Komplikovani deo ovakvog oblika organizacije je to što nikada ne znate kom broju gostiju će trebati ovaj kasnovečernji polazak. Napravite pravi “target”. Porazmislite o alkoholnim “kapacitetima” svojih gostiju. Ostavite ipak po koje mesto viška. Nikad se ne zna ko će vas iznenaditi.

  Najveći problem organizovanja posebnog prevoza za pijane goste je to što će oni morati sutradan da se vrate po svoj automobil ukoliko su došli njim. To neće biti veliki problem ukoliko je prostor venčanja blizu vašeg, odnosno mesta stanovanja vaših gostiju.

  Imajte u vidu i da ovakav način organizacije prevoza će značiti i pozajmašniju svotu iz budžeta vašeg venčanja. Prevoznici će verovatno tražiti više novca za ovakvu turu. Treba istrpeti tu “veselu družinu”.


Taksi prevoz

  Ukoliko vas zamara organizovanje posebnog “sigurnog busa”, onda se taksi i slični oblici prevoza čine kao lakše rešenje. Pronađite pravog taksi prevoznika koji će moći da dođe na vašu lokaciju ili eventualno ugovorite unapred sa njima da će vam biti potrebno nekoliko vozila za goste u kasnovečernjim satima. Pored običnih taksi prevoznika, tu su i oni čija vozila po nešto nižim cenama možete rezervisati preko online aplikacija. Valjalo bi da tim gostima prevoz platite vi, tako da bi upravo zbog toga sa nekim taksi prevoznikom valjalo da organizujete.

Lični vozač

  Možda deluje kao najskuplja opcija, ali zapravo možete nekome da platite da vozi goste. Sve to može biti opcija u zavisnosti od toga gde organizujete proslavu i koliko gostiju ćete imati. Potrebno je samo da to dobro logistički osmislite. Siguran vozač

  Poslednjih godina pojavile su se i specifični prevoznici. Zamislite da gosti dođu svojim kolima, napiju se, a opet odu kući upravo svojim kolima. Kako je to moguće?  Dovoljno je samo da pozovete neku od firmi koja se bavi ovim specijalizovanim sigurnim prevozom i njihov vozač će doći na skuteru. Zašto baš skuter? To je specijalni skuter koji se sklapa za par sekundi i stavlja u posebnu torbu i stavi upravo u gepek auta vaših gostiju. Vozač će odvesti vaše goste njihovim kolima kući ili na neku drugu željenu lokaciju. Ovo zvuči kao najzanimljivija opcija, zar ne? Imajte u vidu da za angažovanje ove usluge morate biti sigurni da neće svi pripiti gosti doći svojim vozilom.


Kući sa drugim gostima?

  Uvek možete da vidite sa gostima koji su došli svojim kolima da povezu neke od gostiju ukoliko im je to usput. Sigurno će vam izaći u susret. Niko ne odbija mladence na dan venčanja!