Kako do blistavog tena u danima pre venčanja?

AUTOR Maja Vanević

Loš ten, podočnjaci, bubuljice su svakako nešto što želimo da izbegnemo u danu kada postajemo žena našem voljenom čoveku.

Nemojte se brinuti, pošto i za to postoji rešenje. Kako kažu naši stari, dok je glava na ramenima, sve ostalo je rešivo!Čistite kožu prema njenom tipu

Normalna koža-  Najbolje rešenje za čišćenje ovakve kože jeste piling. On će nežno ukloniti nečistoću i skinuti odumrle ćelije kože i pri tom će pokrenuti cirkulaciju. Nemojte, međutim, da preterujete sa masažom lica i vodite računa da taj proces traje najviše dva minuta. Pilingom možete preći i preko usana sa kojih ćete, takođe, skinuti odumrli površinski sloj nežne kože, ali ne zaboravite da piling ne smete da stavljate na deo kože oko očiju. Koža oko očiju je izuzetno nežna i ne treba je tretirati ovako grubim, mehaničkim tretmanom.

Osetljiva koža- Ukoliko vaše lice ne trpi mikro čestice koje se nalaze u pilingu, najbolji način da uklonite nečistoću jeste putem nekog sredstva za čišćene ili sa micelarnom vodom. Ona je dovoljno blaga da se može koristiti i za skidanje šminke sa očiju, a i da ne smeta onima koji imaju osetljivu kožu. Ono što je pozitivna strana jeste da ne mora da se ispira sa lica, dakle ujedno je sredstvo za čišćenje lica, skidanje šminke i tonik. Savet plus: ko ima masnu kožu, obavezno mora istu da ispere mlakom vodom.

Hidriranje je iz raja izašlo

Pored vašeg organizma i vašoj koži je potrebno da bude dobro hidrirana. Suva koža nema sjaj i vrlo lako dobija umoran i beživotan izgled. Zato je hidratacija neophodna ukoliko želite da postignete svež i odmoran izgled. Najbolji način da je dubinski hidrirate jesu maske koje možete koristiti jednom nedeljno. Pored ovoga, možete koristiti i termalnu vodu u spreju koju možete nositi svuda sa sobom i osvežiti lice u svakom trenutku.

Vodite računa kada kupujete kremu za lice

Manje je uvek više, kada se radi o ovom preparatu. Uvek kupujte manja pakovanja, bez obzira što je veće možda isplativije i praktičnije. Manja pakovanja znače da ćete ih potrošiti u roku. Veoma je važno da kreme i ostale preparate koje nanosite na lice držite u roku trajanja.

Pametno kupuj posteljinu

Možda zvuči smešno ali vaša posteljina je veoma bitan faktor kada govorimo o blistavom tenu. Obratite pažnju od kog materijala su napravljene jastučnice na kojima spavate. Dermatolozi kažu, bolja je svila od pamuka. Prosto objašnjenje – svila je nežna, glatka i ne gužva se, te će vam praviti manje nabore na licu. Takođe, redovno perite jastučnice jer vaše lice isto dodiruje od 6-10 sati u toku dana.


Zdrava isharana i dobar san

Mnogi ljudi ne shvataju koliko zdrav i dobar san utiče na usporavanje starenja kože. Fiziološki gledano, koža ima mnogo funkcija koje treba da odradi tokom dana, uključujući metaboličke procese, borbu sa UV zracima, zaštitu tela protiv patogena i regulisanje telesne temperature. U toku sna, koža vrši svoje najznačajnije funkcije, uključujući proizvodnju kolagena i elastina koji su odgovorni za njenu čvrstinu i elastičnost.

Što se tiče ishrane, kada izbacimo sve prerađene šećere, kao i masti i počnemo da se hranimo zdravo, videćemo značajne promene na svojoj koži. Sveže voće i povrće daju koži minerale i vitamine koji su joj potrebni, a proteini koje unosimo daju ćelijama kože efikasnu hidrataciju.