Kako odabrati kumu za venčanje?

AUTOR Milica Ivanović

  Ako vas muči pitanje kako odabrati kumu, niste same! Iza svake mlade stoji velika podrška koja uključuje njenu porodicu i najbliže prijatelje koji će se pobrinuti da do velikog dana sve prođe bez imalo muke. Međutim, kako odabrati kumu za svoj veliki dan? Za neke to je jednostavna odluka. Na kumu gledaju kao na osobu od poverenja, pa se tako mlade obično odluče za najbolju drugaricu iz detinjstva ili pak nekoga iz svoje grupe bliskih prijateljica. Dakle, postoji li neka formula koja dolazi sa izborom kume? Ukratko - ne, ali postoje smernice koje ćemo vam otkriti kako bi vam odluka bila lakša nego što mislite.Neka vas vodi instinkt

  Kada birate kumu budite sigurne da je baš ona osoba koja će uvek biti sa vama, i u dobrim i u lošim vremenima i koja će se iskreno radovati vašem velikom danu. Ako imate prijateljicu koja vam je bliža od ostalih ne premišljajte se. Neka vam to postane jedna od lakših odluka u planiranju vašeg venčanja.

 Dobar organizator i lider

 „Titula“ kume sa sobom nosi dosta odgovornosti. Želećete pored sebe nekog ko je odgovoran, može da sasluša sve vaše želje, oslonac i potreba i u najstresnijim situacijama. Tip osobe koja razume i poštuje tuđe vreme, a u isto vreme i dobar posrednik kada situacija malo izmakne kontroli.

 Sposobnost deljenja zadataka

  Morate da shvatite da i vaša kuma ima život pored vašeg planiranja, tako da vam treba neko ko se ne ustručava da određene zadatke raspodeli ostalim prijateljicama i sa njima dobro iskomunicira. Dobra veština komunikacije i hendlovanja je nešto što će i njoj i vama dodatno uštedeti vreme.

 

 Vešto planiranje zabave

  Od određivanja budžeta preko slanja pozivnica potreban vam je neko sa voljom i pažnjom da svaki detalj vašeg devojačkog ili bilo koje druge pre wedding zabave protekne uspešno. Sasvim je uredu ako nije imala iskustva u planiranju tako nečega, ali bi bilo poželjno da ima generalnu ideju kako bi to trebalo da izgleda. Na portalu Balkan Wedding uz pomoć alata Čeklista ili Raspored gostiju možete zajedno isplanirati i preći osnovne zadatke.

Kršenje pravila

  Za slučaj da ste još uvek u dilemi oko izbora kume, svakako su pravila tu da se ponekad i krše. Možete imati dve kume ili čak kuma. Izbor vaše/g prijateljice/prijatelja je koliko odluka srcem toliko i glavom tako da uzmite vreme koje vam je potrebno da donesete odluku. Vaše venčanje treba da odražava vaše odnose sa dragim ljudima tako da je pravi izbor onaj koji vi osećate kao takav, i nikako drugačije!