Kako uštedeti na kupovini venčanica u 5 jednostavnih koraka

AUTOR Milica Ivanović

Pored toliko divnih (i skupih!) haljina, uštedeti novac na venčanici može biti izgubljena stvar. Ali postoji mnogo načina da ostanete unutar budžeta i da ne žrtvujete stil ili kvalitet kada je u pitanju vaša venčanica.

Držite se budžeta


Lako je probati haljine u širokom rasponu cena i zaljubiti se u nešto što je daleko izvan vašeg budžeta. Budite uporni sa svojim prodavcem u tome šta možete da priuštite, i samo pokušajte sa haljinama u tom opsegu. To znači, pre nego što isprobate svaku haljinu, potvrdite cenu kod svog prodavca.

Istražite uzorke


Ako razmišljate o tome kako uštedeti novac na venčanici, istražite uzorke prodaje u salonima u vašoj blizini. Saloni vode prodaju uzoraka kako bi očistili haljine od prethodne sezone da bi napravili mesta za novije stilove. Starije (mada obično ne manje stilizovane) haljine mogu se u nekim slučajevima smanjiti do 75%. 


Manje je više


Mnogo perli kao i vez može značajno podići cenu haljine. Potražite haljine sa minimalnim ukrasima za pristupačniji stil. Ako vam je potrebna haljina sa blingom, kupite jednostavniju haljinu i izvucite svetlucavi pojas ili broš kako biste dodali blistavost. Zapamtite da možete birati cipele da dodate taj glam faktor.

Male promene


Nađite haljinu koja vam se dopada, a ne birajte stil koji zahteva mnogo promena i prilagođavanja. Dodavanje traka ili rukava, promena siluete, bojenje haljine - što više promena napravite, to je veća cena.Razmislite o korset stilu


Kada odlučujete kako da uštedite novac na venčanici, preporučujemo vam da budete fleksibilni u stilu ako to možete - posebno ako uzmete u obzir haljinu s korsetom. Venčanice sa korset leđima su klasičnog i elegantnog stila, i mnogo ih je lakše prilagoditi. Ako dobijete ili izgubite na  težini pre vašeg venčanja, nećete morati da brinete da ćete potpuno izmeniti vašu haljinu - zatezanje ili otpuštanje čipkastog korseta će obaviti posao za vas. To vam može pomoći da uštedite novac na izmenama.