Koja pitanja bi trebalo da postavite prevozniku?

AUTOR Milutin Bojović

    Vaše venčanje iz snova sigurno uključuje i dolazak na isto u zanosnoj limuzini. Sa druge strane, prevoz će vam trebati i iz praktičnih razloga. Ukoliko organizujete venčanje na nekoj udaljenijoj lokaciji biće vam potreban prevoz i za goste. Bez obzira na potreban tip vozila, biće vam potreban prevoznik koji će se pobrinuti da vaši gosti i vi bezbedno i udobno stignete do mesta venčanja. Evo pitanja koja treba postaviti prevoznicima.


Koji su uslovi sporazuma?

Pre nego što potpišete ugovor ili date depozit utvrdite koja je konačna cena svih usluga koje će vam prevoznik pružiti. Treba da utvrdite i tačne satnice i lokacije, kao i njihovu tačnu politiku otkazivanja. Razmislite dobro o svim uslovima pre nego što ugovorite transport.

Šta se dešava ukoliko se vozilo pokvari na dan venčanja?

Veoma je važno da znate koje opcije vam vendor daje ukoliko dođe do kvara na vozila i niste u mogućnosti da dođete na odredište. Informacija o tome kako da će vam u tom slučaju biti obezbeđeno drugo vozilo će vam pomoći da se rešite stresa. Sa druge strane, nemojte ni preterano paničiti. Male su šanse da će se bilo šta desiti. 

Da li su vozači profesionalci?

Bilo bi dobro da znate da li je vozač koji će vas voziti prošao sve potrebne obuke i trening kako biste bili sigurni na dan venčanja.


Da li je vozilo prošlo sve tehničke kontrole?

Možda ćete prevozniku zvučati kao saobraćajni inspektor, ali uverite se da li vozilo koje rezerviše ima sve papire o ispravnosti vozila i da li je prošlo sve tehničke preglede. Neće vam štetiti ukoliko budete pitali da li vozilo osigurano kako ne biste vi morali da plaćate štetu u slučaju nezgode.

Koliki su kapaciteti vozila?

Pre nego što ugovorite sastanak sa prevoznikom poželjno je da znate tačan broj ljudi za koji će vam biti potreban transport. Posle može doći do problema kada gosti ne budu mogli da stanu u prevoz koji ste im obezbedili. Ukoliko unajmljujete limuzinu, razmotrite da li želite da neko ide sa vama kako biste znali koliku treba da iznajmite. Nemojte štedeti na svom i komforu svojih gostiju. 

Da li su obezbeđeni hrana i piće?

Ukoliko ćete putovati na neku dužu relaciju sigurno ćete u nekom trenutku ožedneti ili ogladneti. Pitajte prevoznika da li u slučaju dužih putovanja on obezbeđuje hranu i piće ili ćete morati sami da se pobrinete za to.

Šta mislite o satnici?

Prevoznici i sami vozači imaju mnogo više iskustva od vas. Posavetujte se sa njima oko definisanja vremena koje će biti potrebno za dolazak sa tačke A do tačke B. Oni će vam pomoći i u definisanju rute kao ne biste kasnili u crkvu, opštinu ili na lokaciju proslave.


Koje sve tipove vozila pružate?

Pre samog odlaska na razgovor sa prevoznikom pogledajte njihovu online ponudu kako biste stekli uvid u vozni park kojim raspolažu. Ukoliko tako nešto već nije dostupno, moraćete lično da pogledate kod njih. Pažljivo birajte vozila i izaberite ono što će najbolje odgovarati i vama i gostima.