Da li sredstvo za dezinfikaciju može da ošteti verenički prsten?

AUTOR Balkan Wedding

        U poslednjih godinu dana sredstva za dezinfikaciju kupuju se u mnogo većim količinama nego ranije. Pored redovnog pranja ruku, pojačan je oprez kompletne higijene. Pitanje koje bududuće mlade često postavljaju Balkan Weddingu je – da li sredstvo za dezinfikaciju može da ošteti verenički prsten? Pokušali smo da pronađemo odgovor na ovo pitanje.

Agresivna upotreba sredstava za dezinfikaciju

         Budući da smo već pisali o tome kako je korišćenje sredstava za dezinfikaciju pojačano, moramo naglasiti da pojedinci teško održavaju ’’pametnu’’ meru između realne brige za zdravlje i maničnog čišćenja, zbog panike koja je nastala. Razumno gledano, svaka agresivna upotreba bilo kog sredstva može da našteti, te je važno imati ovu informaciju u svesti.

Izgubljeni sjaj

         Stručnjaci kažu da prekomerna izloženost sredstvima za dezinfikciju neće uzrokovati trenutnu štetu. Ipak, kontakt sa hlorom, izbeljivačem, alkoholom i slično može vremenom da razbije sjaj metala i dragulja. Ona će, kako napominju, prekomernim korišćenjem najverovatnije biti ’’zauvek izgubljena’’.

Uništena postavka

         Izgubljeni sjaj možda nije najgora stvar koja se može desiti, ali ovo će vas sigurno zabrinuti – postavka takođe može biti uništena! Napominje se da je moguće da zupčanici koji drže dijamante, jednostavno – popuste.


Postupajte pametno

         Bez obzira na sve – zdravlje je najvažnije, te postoji i ’’caka’’ koja može doprineti da uskladite zdravlje i zaštitu vaših dragocenosti. Izbegavajte trljanje sredstava za higijenu direktno na prsten. Najbolja opcija je da ga skinete, nanesete malu količinu sredstva za čišćenje, ostavite da se osuši, a zatim vratite prsten nazad.

Umerenost je zdrava

         Nema potrebe da čistite prsten svakog dana. Ali, navodi se da je to neophodno uraditi makar jednom nedeljno! Ukoliko vam se jaka sredstva za higijenu i dalje ne čine dovoljno bezbedno i plašite se oštećenja, dobra solucija je da prsten potopite u toplu vodu i sredstvo za pranje posuđa.

         Koji god način da izaberete, važno je da postupate odgovrono kako bi zaštitili sebe i druge! Balkan Wedding redovno prati novonastalu situaciju, te će o njoj izveštavati svoje čitaoce kroz različite teme vezane za industriju venčanja. Ukoliko imate pitanja za naš tim stručnjaka, budite slobodni da nas kontaktirate putem društvenih mreža. Zdravlje je na prvom mestu, a mi smo zajedno u ovome!

Pročitajte još:

Devojka za udaju - sve epizode na jednom mestu

5 najčešćih snova o venčanjima i njihovo značenje

Jedna od nas - Kristina Nikolić (Žarković): Više vremena za ljubav