Korona virus: Uticaj novonastale situacije na buduće mladence

AUTOR Balkan Wedding

Odgovornost i brižnost su, nadamo se, imperativi koje imamo jedni prema drugima. Zbog toga nije potrebno naglašavati koliko je važno da u novonastalim, kriznim situacijama, još više pojačamo kolektivnu svest.

          Korona virus i brzo širenje istog, uticali su kako na svakodnevicu, kao i na industriju venčanja. Oni koji su imali zakazano venčanje, počeli su masovno da ga otkazuju, vendori se prilagođavaju situaciji, a stručnjaci su za naše čitaoce i čitateljke pripremili nekoliko saveta koje prenosimo u ovom tekstu.

 

Bez panike – sačuvajte zdrav razum!

          Nije jednostavno ukoliko ste već sve pripremili, ali prvi savet je da odložite venčanje. Znamo da to stvara visok nivo stresa i disbalans na psihičkom nivou, pogotovo zato što ste dosta uložili u čitavu organizaciju, međutim - najbolje je ostati kod kuće. Što se odgovornije budemo ponašali u prvim nedeljama, očekuje se da će situacija kraće trajati, te ćemo ubrzo moći da nastavimo sa aktivnostima na koje smo navikli.

 

Letnje venčanje

          Očekuje se da će stanje biti mnogo bolje čim temperature postanu više. te zato, u komunikaciji sa stručnjacima, a u skladu sa vašim obavezama, isplanirajte drugi datum.

 

Venčanje na otvorenom

          Mada nije preporučljivo, ovo je jedna od mogućnosti koju možete iskoristiti. Venčanje na otvorenom uz minimum zvanica i maksimum opreza može biti jednako značajno kao i ona veća, u punim salama. Ideje za dekoraciju prilagodite eksterijeru i imaćete vrhunske podsetnike na vaše sudbonosno ’’da’’!

 

Poštujte ograničenja

          Zatvoreni prostori poput kafića, sala za venčanje i sličnih objekata većinski još uvek rade. Međutim, ograničenja su jasna – do pedesetoro ljudi i do 20 časova (poslednja vest je da će se i ovo ogranićenje promeniti i da će kapacitet zavisiti od kvadrature prostora). Pridržavajte se ovih preporuka!

 

Ne ljubite se sa gostima

          Zapravo, jedna od retkih pozitivnih stvari ukoliko sada organizujete ''mini'' venčanje, može biti to što ne morate (a i ne smete!) da se ljubite sa 200+ gostiju koliko biste ih inače imali na venčanju! Imajte u vidu da se virus lako prenosi!

 

Bez starijih

          Koju god odluku da donsete, jasno je da će stariji, kao najugroženija grupa, morati da ostanu kod kuće. Brinite o njima, a o svakoj odluci koja zahteva prekid samoizolacije razmislite dva puta!

 

          Balkan Wedding će pratiti situaciju i blagovremeno obaveštavati svoje čitaoce i čitateljke o svim promenema u industriji venčanja usred novonastale situacije. Ostanite zdravi i mislite jedni na druge! Svako dobro!