Najlepša mesta za venčanje u Beogradu koja su budget friendly

AUTOR Malila Ćulibrk

Neobična mesta za venčanje ne moraju da vam isisaju sav budžet. Možete da ostanete u okviru svog planiranog budžeta a da ipak svoje venčanje proslavite na potpuno neočekivanom mestu za vaše goste. 

 

Kriterijumi koje smo koristili prilikom predloga lokacija su:

Neobičnost lokacije koja zahteva malo mašte

Cena lokacije da je ispod prosečne cene restorana

I da je lokacijski u Beogradu ili okolini

 
Venčanje na otvorenom u nacionalnom parku Fruška Gora

Razmišljate o venčanju na otvorenom? Jedna od opcija vam može biti Nacionalni park Fruška gora koji je udaljen 87 km od Beograda i kolima se može stići za 1 sat i 18 minuta.

Kako biste organizovali svoje venčanje na otvorenom u Nacionalnom parku potrebna je posebna dozvola….

Neki od najpopularnijih mogu imati dugu listu čekanja. Nacionalni parkovi, nude posebne dozvole za upotrebu za delić troškova i pružaju vam priliku da vaše sudbonosno da izgovorite okruženi prirodom.


Venčanje na krovu 

Intimno venčanje možete da organizujete na krovu svoje zgrade, a kako bi to bilo izvodljivo svakako biste morali da tražite saglasnost stanara. 

Trošak iznajmljivanja prostora ne biste imali, ali biste morali da iznajmite prateću opremu kao što su stolovi i stolice, escajg, šator ili tendu. 

Sa druge strane, ukoliko je to zaista mali broj gostiju, možete se snaći i iskoristiti nameštaj iz svog stana i uzajmiti od komšija koju stolicu, tanjir ili escajg. Uključivanje komšija podrazumeva da imate dobre odnose sa njima.Pogledajte našu bazu najneobičnijih mesta za venčanje:

Alternativni prostori za venčanje
Venčanje na reci- Romantično venčanje na plaži na ostrvu Lidu 

Mnogi parovi se mogu uplašiti od te  ideje, a razmislite pažljivo i iznesite svoje razne ideje i logistička rešenja. Organizujte prevoz čamcima, ponesite kupaće kostime i obavezno se dobro zabavite.

Posle Lida zabava bi trebala da se nastavi na obližnjem splavu/brodu sa prelepom baštom, bazenom, divnom binom.Venčanje u bašti / dvorištu 

Iako venčanje u dvorištu ili bašti definitivno nije besplatno, iznos koji ćete uštedeti na jednom mestu znači da ćete imati više novca za druge stvari kao što su iznajmljivanje nameštaja, dekor i ostale detalje. 

Naravno ima nekoliko stvari koje treba razmotriti: Treba se obratiti lokalnoj policijskoj upravi u vezi sa dozvolama za parkiranje na ulici ili čak obezbediti prenosive toalete kako sistem vaše kuće ne bi bio preopterećen.


Airbnb

AirBnb je prepun prelepih privatnih poseda koji se za odličnu cenu mogu iznajmiti za vašu proslavu! Ovde imate mogućnost i da odaberete svoje vendore, koji će u globalu smanjiti ukupnu cenu. 

Cena definitivno varira ovisno o lokaciji i veličini, ali ako ste spremni da se upustite u malo istraživanja, sigurni smo da postoji savršeno mesto za vas!

 

Opština 

Venčanje u gradskoj opštini ne mora biti beg! Dok je većina dizajnirana za intimnije grupe, još uvek možete da kažete „da“ okruženi bliskim prijateljima i porodicom. Mnoge su smeštene u istorijskim zgradama, tako da čak i ako sama opština nije predivna, fotografije na ceremoniji ispred vrata će biti! Bonus je što vam venčanje održano u opštini neće uzeti previše budžeta.


Pročitaj više:

Venčanje u Eco stilu

Pet mesta u Srbiji za autentično venčanje u prirodi