Najveći broj brakova u Srbiji rasturi se zbog nje

AUTOR Aleksandra Petrovic
Svekrva je jedan od glavnih uzročnika za razvod braka u Srbiji, a koliko brakova i ne stigne da se sklopi zbog mešanja mile majke u planiranje venčanja je nepoznat podatak.

Ona ima moć da planiranje vašeg velikog dana pretvori u pakao i nemojte misliti da je neće upotrebiti. Ima mnogo više životnog iskustva od vas i verovatno istu takvu svekrvu u svom životu, a ono što je najbitnije poznaje želje i potrebe svog sina ljubimca, bolje i od njega samog.

Ukoliko je vaša buduća svekrva ovakva najveće šanse da preživite planiranje venčanja kao i prve i najkritičnije godine braka su da joj se sa stilom suprotstavite. Jer ako ne počnete sada kada tek planirate ulazak u brak kasnije će se njena netražena pomoć proširiti na sve segmente vašeg bračnog života.Profesionalci iz oblasti planiranja venčanja sa portala Balkan Wedding sastavili su listu praktičnih saveta kako da preživite planiranje venčanja sa svekrvom:

          Jasno definišite šta ona treba da uradi!

       Naglasite da je ona jedina osoba koja vam može pomoći u tome da sastavite listu zvanica sa mladoženjine strane i dajte joj da prikuplja imena i prezimena kao i adrese i brojeve telefona.  Još jednom bitno je naglasiti da se za to samo na nju možete osloniti. Dok se ona bude bavila time vi neometano možete planirati druge detalje bez njenog mešanja.

    

    Zadužite je da pronađe odgovarajuće hotele za goste, autoprevoznike ili limuzinu i da vam napravi selekciju i raspita se za cene.  

       Sve njih može da pronađe na portalu Balkan Wedding a za to će joj trebati neko vreme. Ovako ćete je zabaviti ali će i biti korisna. 

 Uvek je možete odobrovoljiti tako što ćete je povesti sa sobom da birate poklon za mladoženju koji ćete mu pokloniti na dan venčanja Značiće joj da bude prisutna i uključena.

DYI projekti

       Ukoliko ste planirale da nešto od dekora, kićenja, poklona za goste radite same, angažujte svekrvu da vam pronađe sve što vam je potrebno a ako je vešta sa rukama, može i da vam pomogne u izradi.


 

 Uključite je u pravljenje rasporeda sedenja za mladoženjine goste i dozvolite joj da sama napravi raspored uz smernice koje će dobiti od vas. Ovo može raditi uz pomoć alata Raspored sedenja koji možete naći na portalu Balkan Wedding. Dok smisli koja će tetka sa kojim stricem sedeti, dobili ste vremena da obavite neke stvari bez nje.

 

Uključite svekrvu na konstruktivan način, pametno okupirajući njeno vreme i želju da doprinese i ostaće vam puno vremena i slobode za uživanje u planiranju venčanja.