Odabir venčanice ... Pratiti trend ili se držati klasike?

AUTOR Maja Vanević

Danas imamo veliki broj dizajnera venčanica, pa samim tim i jako veliki izbor haljina. Svake godine trendovi se menjaju, ali klasika ostaje ista uvek, neprolazna i večna.

Kako onda doneti odluku koju venčanicu odabrati? Da li će to biti jednostavna, veoma klasična venčanica, neprolazne lepote ili ćete biti hrabre i poneti neki od novih trendova...

Pre svega, morate da znate  koji tip haljine tražite... Da li ste za wow, ogromnu balsku haljinu ili ste više za neku usku i sexy varijantu.

Kada to odredite, broj haljina koje treba da pogledate se smanjuje za pola.

Druga stvar na koju treba da obratite pažnju svakako jeste vaša građa. Klasika stoji gotovo svima, dok neki moderniji krojevi ne.

Šta uopšte podrazumevamo pod terminom klasična venčanica?

Klasična venčanica je ona koja je večna i čija su lepota i stil neprolazni. Pod takve haljine spadaju haljine od ameriken platna, ravnih linija. Mogu ravno da padaju ili da budu pune, balske haljine, sa velikim šlepom.

Takođe, čipkane, tradicionalne haljine, koje nemaju otvorena ramena spadaju u ovu kategoriju.

To su one haljine koje možemo videti na nevestama kroz vekove unazad.


Moderni krojevi

Savremeno doba je donelo mnoštvo modnih trendova i pravaca. Samim tim i venčanice su poprimile drugačije gorme. High-low momenat, venčanice sa izrezima ili dekolteima, one u pastelnim bojama, ali i one u jarkim bojama.... Sve su dostupne i čekaju da budu ponešene.

Zaključak

Kada birate haljinu, definitivno jedino merilo je da izaberete onu koju želite i da se u tome osećate dobro. Nema poente da odabrete haljinu koja je trenutno u trendu, ukoliko ona vama ne stoji dobro ili ukoliko vas negde steže i sputava kretanje. Takođe, vodite računa o materijalima od kojih je napravljena haljina. Što  zbog vašeg ličnog osećaja dok je nosite, što zbog fotografija. Određeni materijali se jako loše slikaju i daju vašoj venšanici ''jeftin'' izgled, a to je nešto što svakako želite da izbegnete.