Odlaganje venčanja zbog COVID 19 pandemije: Evo zašto bi trebalo da razmisliš o venčanju tokom radne nedelje

AUTOR Balkan Wedding

Trenutna situacija pandemije korona virusa ima veliki uticaj na wedding industriju. Sve je veći broj budućih mladenaca koji nam se obraća na društvenim mrežama i traži rešenje za svoja venčanja. Kako planirati najvažniji dan pitali smo Aleksandru Petrović iz Open concepta. Ona je za Balkan Wedding napisala autorski tekst koji prenosimo u celosti.

Ukoliko ste primorani da odlažete venčanje usled razvoja situacije sa pandemijom COVID 19 uvek ga možete zakazati tokom radnog dana.

Svi parovi koji pokušavaju da odlože svoje venčanje usled COVID 19 pandemije suočavaju se sa istim problemom, a to je pronaći novi termin za svoj veliki dan. Ukoliko ste spremni da svoje venčanje odložite za narednu godinu, postoji šansa da nađete slobodnu subotu ili nedelju, ali ukoliko želite da venčanje bude ove godine možete radne dane uzeti u obzir jer vikendi su sigurno već zauzeti.  

Svi profesionalci će vam reći da im to nije prvi put i da su do sada bezbroj puta organizovali venčanja u tokom radne nedelje. Iako vam taj concept nije bio blizak evo nekoliko razloga za organizaciju venčanja tokom radne nedelje:

 

1.      Svakako je prva prednost to što će se venčanje održati u ovoj godini i to što neće propasti godinu dana planiranja. A možda ćeš uspeti i da uhvatiš lepo vreme za medeni mesec!

 

2.      Svi tvoji vendori će radnim danom biti slobodni što znači da ćeš sa malo stresa i nekoliko telefonskih razgovora uspeti sve da dogovoriš. Dobro razmisli, velika je verovatnoća da su svi tvoji vendori vikende ove godine već zakazali, ali petak ili četvrat mogu lako biti slobodni baš za tvoje venčanje. Mi u Open Conceptu smo i ranije imali puno venčanja radnim danima i ta venčanja se nimalo nisu razlikovala od onih vikendom. Bila su jednako posećena i vesela.

 

3.      Ukoliko venčanje planirate u svom gradu utoliko će vam organizacija radnim danom biti laksa. Perporučujemo da svoja venčanja zakažete u predvečernjem terminu pa tako gosti i ne moraju da odsustvuju sa posla kako bi došli na vase venčanje.

 

4.      Svi najbitniji gosti će doći, u to budite sigurni. Ukoliko goste obavestite dovoljno unapred verujem da će se potruditi da se organizuju i prisustvuju vašem venčanju. Idu ljudi radnim danima na razne događaje, u bioskop, na pozorišne predstave, pa zašto ne bi na venčanje?

 

5.      Možda uspete i da uštedite nešto! Verujem da će mnogi vendor nuditi popuste za svoje usluge tokom radnih dana, kao što to inače čine.

 

6.      Letnje venčanje radnim danom će biti fantastična prilika jer će većina vaših gostiju moći da ga planira oko godišnjeg odmora pa samim tim ne morate da brinete o tome da li će se svi odazvati!

 

Preko 50 parova koji su imali zakazano venčanje u objektima Open Concepta morali su da pomere svoje venčanje zbog pandemije, njih 16 je pomerilo za narednu godinu dok su se svi ostali odlučili za radni dan ove godine. Niste sami, uz adekvatnu pomoć vaših vendora imaćete savršeno venčanje pa makar ono bilo u sredom u avgustu!

Autorka: Aleksandra Pavlović, Open concept