Pesme za prvi ples - kako izbeći kliše

AUTOR Maja Vanević

Izgovorili ste to sudbonosno DA!

Postali ste muž i žena i vreme je da zaplešete vaš prvi ples...

Kako izbeći već ''izlizane'' pesme i biti potpuno unikatan? Mi smo tu da vam pomognemo...Iako lepe, mnoge su pesme koje mladenci izaberu za svoj prvi ples postale izvikane i kliše. Pa smo tako pre par godina, kada je izbačena, imali apsolutnu dominaciju pesme ''Lutko ja sam rešen, da večno s tobom plešem!''. Ove godine pobedničko postolje ubedljivo preuzima Petar Grašo i njegova romantična balada ''Ako te pitaju moja ljubavi''.

Da se razumemo, te pesme su beskrajno romantične i prelepe... Ali svi ih puštaju kao pesme za prvi ples. To je vaš poseban dan i zašto biste bili kao neko drugi?

Toliko prelepih numera ima na ovom svetu, što domaćih, što stranih, te vam mi preporučujemo da jedno veče sipate vino i sa vašim partnerom odaberete neku od njih, jednu koja će zauvek biti samo vaša!
Evo naših preporuka kada su u pitanju domaći izvođači:


-  Đorđe Balašević, Poluuspavanka... Zamislite da plešete uz nežne note ove pesme uz stihove ''Hajmo malo na jug Italije... Zatvori oči...''

- Rođa Raičević, U tebe sam zaljubljen... Već od prvog takta, ova pesma otapa srca i savršena je za vaš prvi ples (iako i ona predstavlja jednu od onih koju često možemo čuti na venčanjima).

- Lepa Brena i Miroslav Ilić - Jedan dan života... Pesma iz davne 1985. godine, odiše lakim notama koji podsećaju na Grčki Sirtaki biće savršena pesma za vaš prvi ples.

- Zdravko Čolić - Ti si mi u krvi... Pesma koja pogađa i staru i novu generaciju, svakako neće nikoga ostaviti ravnodušnim.

- Parni Valjak - Dok si pored mene... Pesma za sve koji žele da im prvi ples bude brz i veseo, jer zašto da plešete kao i svi ostali kada možete da se sjajno zabavite!


Kada govorimo o stranim izvođačima, u obzir dolaze:

- Elthon John, Can you feel the love tonight ... Sjajan muzičar i još sjajnija numera iz popularnog Diznijevog crtanog filma ''Kralj Lavova'' biće sjajan izbor za vaš prvi ples, a još je i u trendu...

- Elvis Prisley, Can't help falling in love with you... Za sve vas koji volite romantiku nekih davno prošlih vremena. Večna Elvisova pesma i efekat suvog leda, magične izmaglice... Romantika na skroz drugom nivou.

- Ben E King, Stand by me... Nastala davne 1961. godine i dalje važi za jedan od najvećih hitova ikada snimljenih.

- Queen, I was born to love you... Za sve parove koji su zaljubljenici u rok i glas ovog neverovatnog izvođača...

- George Benson, Nothing's gonna change my love for you... Za kraj jedna od ubedljivo najromantičnijih pesama svih vremena. Zamislite da pevate ove stihove vašem parteneru na uvo, dok svi vaši prijatelji i rođaci gledaju u vas i dele vašu sreću. Magično!


Zaključak

Izbegnite ultra popularne numere iz prostog razloga što će one gotovo sigurno biti na svim svadbama na kojima budete prisustvovali iste godine, a to ne želite.

Budite unikatni i odaberite neku od divnih pesama koje su mnogi zaboravili, a koje i kod vas i kod drugih bude emocije i zaplešite....