Pozivnice za svadbu : Oslikajte svoj stil uz...Lava Design

AUTOR Isidora Potorejko


 Ljudi su od davnina slavili važne događaje u krugu porodice i prijatelja. Odabrati idealnu pozivnicu za svoj najvažniji dan nije ni malo lak posao. Aleksandra Gajić je želju da obraduje ljude i učini ih srećnim spojila sa kreativnošću a kreativnost sa konstantnim usavršavanjem. Lava Design je uspešan proizvod njene darovitosti, a samo za naš portal otkriva Vam najlakši način da izaberete originalne pozivnice za svoje venčanje.

 

Šta Vas je motivisalo da počnete da se bavite izradom pozivnica za venčanje?

Dugi niz godina se bavim grafičkim dizajnom i kako sam oduvek radila za razne kompanije, akcenat je bio na brendingu. Od logotipa, preko vizitki, notesa pa do detalja poput nalepnica za sveske, kutije, kombije. Moram da priznam da sam istinski volela to da radim, ali sam uvek osećala kao da je nešto falilo. Kad sam započela Lava Design, krenula sam da kačim svoje radove i najveći odziv su bile pozivnice za venčanje. Kako sam počela da lično imam kontakt sa klijentima, tad sam shvatila da je ono što mi je oduvek falilo  ta sreća i oduševljenje koju ranije nisam mogla da osetim jer sam bila samo izvršilac. Danas, mogu sve to da osetim a to mi daje najveći podstrek u radu.

 


 Šta je to što parovi najviše traže kada se odluče za Vaše pozivnice za svadbu?

Svaka devojka mašta o svom venčanju, a kako budu zaprošene, već traže sve što je potrebno kako bi taj dan bio najsavršeniji i bez ijednog propusta. Tako je i sa pozivnicama. One su važan deo čina i oslikavaju stil mladenaca. Često se dešava da mlada želi jedno, mladoženja drugo, pa je u toj situaciji važno da budeš dovoljno kreativan (hrabar) da iskombinuješ oba :) A upravo je to ono što mladenci traže.

 

 Vaša ponuda je svakako raznolika, kako biste opisali svoj stil?

Minimalizam praćen osećajem kome dodam unikatni pečat.

 


Koja je najneobičnija porudžbina koju ste imali?

Dečko je devojci za godišnjicu napravio čokoladnu torbu i čokoladne cipele (štikle), pa je od mene tražio da iste napravim i stavim na čestitku.

 

Prva pozivnica koju ste napravili sigurno je bila veliki izazov za Vas, kako ste uspeli da ispunite očekivanja mladenaca?

Bila je, a u isto vreme i nije bila toliki izazov, jer smo mladenci bili moj muž i ja :)

 

  Sa kakvim izazovima se u svom poslu svakodnevno suočavate?

Prvi sa kojim se svakodnevno suočavam je da li  sam uspela da dobro ocenim klijenta i sagledam njegov stil, mada je izazov za mene svaka želja klijenta. Drugi izazov se tiče štamparije... Da li će štampa ispasti dobro, koji papir, a i koliko su oni kao firma profesionalni i voljni da mi izlaze u susret ako je vremena malo. Izazova što se tiče štamparije ima na svakom koraku. Štampa je jako važan aspekt i slobodno mogu reći da papir igra veliku ulogu. Ma koliko bio dobar dizajn, bezvredan je, ako je štampa loša. Namučila sam se dosta dok nisam našla pravu.

 

Šta je to, po Vašem mišljenju, mladencima najvažnije kada su u pitanju pozivnice za njihovo venčanje?

Iz mog iskustva, mladencima je važno da ih pozivnica oslikava. Mladenci na celokupnoj organizaciji venčanja rade punom parom, a jedino što gosti vide pre samog venčanja je pozivnica. Pozivnice dođu kao ‘sneak peak’ :) 

Trend koji nam donosi 2019. godina kada je reč o pozivnicama?

Minimalizam uvek i zauvek. Srebrnotisk/zlatotisk.

 

Savet koji biste dali našim mladencima?

Da se opuste. Istina je da je to lakše reći nego uraditi, ali i ja sam bila u tim cipelama pa znam koliko stresa cela organizacija donosi. Ne može se svačijem ukusu ugoditi, a zapravo i ne treba jer je ovde važno da samo mladenci budu srećni i zadovoljni.