Prevoz: Greške koje ne treba da pravite prilikom odabira prevoza

AUTOR Milica Ivanović

Od pokušaja da se nosite sa svim vožnjama vaših gostiju do toga da parking postaje besplatan za sve, evo uobičajenih grešaka koje treba izbegavati prilikom planiranja iznajmljivanja venčanog venčanog prevoza i logistike.

Ne unajmljivanje profesionalaca

Prvi korak do care free venčanog transporta je da unajmite profesionalce za transport. Nećete morati da brinete o koordinaciji različitih vožnji sa nekoliko odvojenih automobila - vaša celokupna svita može biti sa vama na svakom koraku ako želite. 

Uzimanje u obzir samo limuzine 

Kao i svaki drugi aspekt vašeg dana, vaš prevoz bi trebao da dopunjuje vaš lični i venčani stil. Od partijskog autobusa do bicikla napravljenog za dvoje, imate bezbroj načina da dođete od tačke A do tačke B. Razmislite o vintage kabrioletu za rustično venčanje na otvorenom ili tandemskom biciklu nadopunjenom zastavama za događaj na plaži. Samostalno snalaženje gostiju za prevoz

Dok ne postoji potreba da obezbedite čamce za goste, važno je da pomognete ljudima izvan grada i da bilo ko drugi bez automobila pronađe prevoz u nepoznatom gradu. A ako imate mesta u svom budžetu, vi nećete morati da brinete o davanju uputstava izgubljenim gostima, kasnim dolascima koji prekidaju ceremoniju, pronalaženju dovoljno velikog mesta za 100 automobila. Čarter autobus, koji može primiti do 60 putnika, obaviće posao, ali to nije jedina opcija. Vintage prevoz će vašim gostima dati dozu nostalgije, dok autobusi čine šarmantnu alternativu sa malo više kilometraže (ali mnogi od njih nemaju klima-uređaj, tako da se leti jasno držite podalje ako put bude dugačak). Ako ne unajmljujete prevoz za svoje goste, predložite uslugu prevoza na zahtev ili pošaljite brojeve za lokalnu automobilsku ili taksi kompaniju na vašoj veb-lokaciji i ispišite ih na RSVP karticama kako biste ih prikazali blizu izlaza tako da svako ko je pio može stići sigurno kući.

Ne proveravanje vlasnika automobila

Pametno je znati ko zapravo poseduje vozilo koje iznajmljujete. Ako transportna kompanija sa kojom sarađujete nema automobil koji tražite, oni mogu "pozajmiti" automobil od drugog prodavca (i platiti im najamninu). Evo gde stvar postaje pomalo komplikovana: Dodajući još jednog posrednika u miks sebe stavljate u veći rizik za kasnu vožnju ili, još gore, ne-pojavljivanje. Ako vam je srce na određenom automobilu, bolje je da nađete prodavca koji zapravo poseduje onaj koji imate na umu. Ugovor

Greške ili propusti u ugovoru o transportu mogu značiti kasnu vožnju ili ne-pojavljivanje. Takođe možete biti na udaru zbog nesreće koja oštećuje drugi automobil, za bilo kakve mrlje od prosutog materijala ili naknade za uslugu koju niste obračunali u vašem budžetu. Dakle, pažljivo pročitajte svaku tačku ugovora. Pre nego što potpišete, tri puta proverite datum, sate i lokacije za preuzimanje. Konačno, potvrdite da je kompanija osigurana. 

Puštanje gostiju da se parkiraju za sebe

Čak i ako obezbeđujete prevoz, budite sigurni da ima dosta parkinga za goste koji vole da se voze sami. Razgovarajte sa vašim prostorom i saznajte koje su vaše mogućnosti za parkiranje i ako će osoblje biti dostupno. Ako ima dovoljno parkinga u blizini, možete unajmiti službenike koji samo usmeravaju saobraćaj, drže znakove i vodiča vozača na praznom prostoru.Zapostavljanje fotografa za venčanje

Želećete fotku ili dve na putu do ceremonije i prvih trenutaka kao bračni par, zato zapamtite da sačuvate mesto za svog fotografa.

Predviđanje poklona

Iako će većina gostiju slati poklone direktno u vaš dom, još uvek je pametno odrediti jednu ili dve osobe da voze veći automobil na recepciju u slučaju da vam je potrebna  soba za pakiranje poklona na kraju noći, kao i sve ostale ostatke središnjeg dela , cveće.