Prostor za proslave: 9 znakova da je prostor koji ste izabrali savršen za vas

AUTOR Milutin Bojović

    Svima vam je poznat taj osećaj. Srce počinje ubrzano da kuca, dlanovi se znoje, osećate leptiriće u stomaku - volite se. Sada vam sleduje krunisanje ljubavi brakom. Pre toga vas čeka još mnogo posla dok budete organizovali idealno venčanje za sebe. Vaše venčanje će biti jedna od najvećih proslava u vašem životu, pa pogledajte znakove da li je prostor koji ste odabrali savršen za vas. 

Lokacija, lokacija, lokacija

  Pre nego što počnete da razmišljate o drugim stvarima treba da odlučite gde će se odigrati vaše venčanje. Postoje prednosti organizovanja venčanja u vašem rodnom gradu, ali možete se odlučiti i za svojevrsnu avanturu tako što ćete svoj veliki dan u krugu najbližih organizovati na destinaciji iz snova. Razgovarajte sa svojim partnerom i sa vašim porodicama kako biste pronašli najbolje mesto za vas.

Prelepe fotografije


  Pre nego što odabete prostor u kom ćete napraviti svoje slavlje pogledajte fotografije sa venčanja u prostoru koji razmatrate da odaberete za sebe - da li želite da vi budete par na tim fotografijama? Da li vam se dopada ono što se nalazi u pozadini na fotografijama? Možete li da zamislite svoj prvi ples na tom podijumu? Ukoliko su odgovori na sva pitanja da, onda znajte da je taj prostor pravi za vas! 

Proverite recenzije restorana za proslave

 Jedna od prvih stvari za razmatranje kod “lova” na prostor je čitanje recenzija tog mesta. Pročitajte iskustva koja drugi parovi mogu da vam daju kako biste stvorili stvarnu sliku svakog prostora ponaosob. 

Uskladite prostor sa svojim stilom

  Prostor koji odaberete predstavlja najvažniji indikator toga kakav će biti stil vašeg venčanja. Ukoliko želite formalno venčanje, razmišljajte o hotelskim salama za venčanje koje će vam omogućiti mesto za veliki broj gostiju. Ako ipak niste fan ustaljenih venčanja možete odabrati neki opušteniji prostor. Konceptualni kafići sa prostranim baštama, restorani u prirodi ili plaža na obali mora, mogu biti pravo mesto za venčanje koje će odgovarati baš vašem stilu. Uklopite prostor za svadbu sa svojim budžetom

  Budžet treba da bude prva stvar na spisku pre nego što odaberete mesto na kojem ćete organizovati venčanje. Ukoliko to još niste učinili - digitron u ruke i počnite sa računanjem! Okvirno procenite broj gostiju i uklopite taj broj sa cenom mesta u prostoru koji ste odabrali. Izračunajte sa koliko novca raspolažete pre nego što se “zaljubite” u prostor koji ne možete da priuštite. 

Ljubav na prvi pogled

  Možda se u svog partnera niste zaljubili na prvi pogled, ali ništa ne isključuje mogućnost da takvu reakciju imate na prostor za venčanje. Ipak ne dozvolite da vas emocije savladaju već realno sagledajte situaciju i proverite da li prostor u koji ste se “zaljubili” odgovara vašem budžetu i da li ima dovoljne kapacitete da primi sve vaše goste. Ukoliko možete da zamislite sebe kako sečete tortu upravo na tom mestu, onda znajte da je to dobar znak. 

Pobrinite se da bude mesta za sve goste

  Iako još uvek nemate finalnu listu gostiju koji će ovekovečiti vaše slavlje, treba da imate barem grubu procenu na umu pre nego što se upustite u odabir prostora. Budite sigurni da prostor raspolaže dovoljnim kapacitetom kako na dan venčanja ne biste morali da smeštate svatove na ćošak stola.Uverite se da pored sebe imate dobar tim

  Pronalazak prostora iz snova je jedna stvar, ali mnogi mladenci često zaborave podjednako bitnu stavku. Morate se uveriti da su ljudi koji rade “iza scene” dovoljno profesionalni i prijatni za saradnju. Poslednje što želite je da vas menadžer ili konobar iznerviraju na vaš veliki dan. 

Proverite da li je prostor za svadbu slobodan

  Ukoliko već imate određeni datum kada ste zamislili da se venčanje odigra, preostaje samo da vidite da li je prostor koji ste odabrali slobodan tada. To je poslednji znak da je to pravo mesto za vas. U suprotnom, ukoliko ste fleksibilniji po pitanju datuma -  onda pogledajte kada je vaš prostor iz snova slobodan i uklopite svoje planove sa tim.

Pročitajte još:

Devojka za udaju - sve epizode na jednom mestu

Kumine priče: Mesec dana do venčanja

U trendu: Recitovanje poezije na venčanju