Restoran za svadbe: šta sve treba tražiti pri odabiru prostora za venčanje

AUTOR Jelena Petrovic

Jedan od prvih zadataka na vašoj čeklisti svakako je izbor restorana za venčanje. 

 

Pre nego što potpišete bilo šta, pobrinete se da vaša odluka uključi sve ove potrebne informacije. Osim onog pronalaženja „jednog“, postoji nekoliko stvari na koje bi trebalo da obratite pažnju kada je o lokaciji reč.

 

Na našoj platformi pogledajte sve restorane za svadbe u Srbiji:

Svi prostori za venčanje u Srbiji

 

Prostranstvo

 

 Zvuči očigledno, ali budite sigurni da prostor bude dovoljno veliki za vaš broj gostiju. Prostor može izgledati ogromno kada je prazan, ali esecijalne stvari – stolovi, stolice, švedski sto, bar, bend, dj, ili plesni podijum – brzo će ga popuniti.

 

Kako biste imali uvid u listu zvanica u svakom trenutku, registrujte se i u alatu Lista Gostiju ispratite odziv, kao i sve pojedinosti u vezi sa njihovim prisustvom vašem venčanju.

 

Registrujte se!Mesto za ručavanje, piće i zabavu 

 

Moraju postojati mesta gde će gosti jesti, družiti se, piti i plesati. Kada stojite u prostoru, pokušajte da zamislite gde će se svaka aktivnost desiti (pogotovo ako se i ceremonija održava tamo). 

 

Privatnost 

 

Ako imate dnevne događaje na javnom mestu, kao što su park, plaža ili botanička bašta, budite spremni za strance pored vaše zabave. 

 

Problem privatnosti ne vezuje se samo za venčanje na otvorenom. 

 

Banket dvorane i hoteli često imaju više od jednog događaja u isto vreme. Ako vam ovo smeta, pokušajte da zakažete venčanje onda kada neće biti još jedno u susedstvu. Prijem možete održati i u restoranu ili galeriji koji će vam omogućiti da zabava bude samo vaša.


 

Osvetljenje

 

Svetlost može uticati na raspoloženje i doživljaj prostora. 

 

Ako je tokom dana, proverite da li prostor ima mnogo prozora. Ukoliko je to večernja atmosfera, pobrinite se da prostor ima adekvatnu rasvetu i za romantični prijem i za party. 

 

Ako se venčavate na otvorenom razmislite da li ćete moći da postavitie sveće ukoliko bude bilo potrebno. 

 

Pronađi prostore za venčanje na otvorenom: Venčanje na otvorenom.

 

Posetite prostor jer čak i ako izgleda romantično uz svetlost sveća, možda ćete biti iznenađeni pogledom na taj zastareli tepih tokom dana. Ako ga sa druge strane proverite samo u večernjim satima, takođe ćete propustiti priliku da vidite kako sunčeva svetlost potpuno transformiše prostoriju. 


Dobra akustičnost 

 

Previše akustično mesto svakako može otežati gostima da čuju jedni druge dok pričaju. Drveni pod će pojačati zvukove, dok će debeli tepih imati tendenciju da ih priguši. 

 

Proverite kvalitet zvuka u prostoriji tokom događaja i prilagodite muziku mestu. 

 

Lep pogled 

 

Šta će vaši gosti videti kada uđu u prostor? Bilo da je to gradski horizont, zapanjujući pogled na planine ili jezero, neverovatan pogled je uvek plus. 

 

Ukoliko lokacija i nema neki pogled, obratite pažnju na dekor mesta ili arhitektonske detalje. 

 

Umetnička dela na zidovima, fini persijski tepisi, stilski nameštaj u uglovima ili neverovatan kristalni luster kao središnji prostor, daju vašem mestu nešto dodatno. 

 

Pročitaj više:

Najpoznatiji tipovi prostora za venčanje

9 znakova da je prostor koji ste izabrali baš za vas

Alternativni prostori za venčanje

5 mesta u Srbiji za autentično venčanje u prirodi

5 informacija koje će ti pomoći da izabereš savršen prostor za venčanje