Restorani za svadbe: Bajkovita bašta u centru grada - Franš restoran

AUTOR Isidora De Lungin

Restoran Franš je jedan od restorana sa najvećom tradicijom u gradu, a ono što ga izdvaja je poseban odnos, gotovo porodičan, koji imaju sa svojim gostima već godinama. Veoma je lako zaljubiti se u ljupkost i toplinu kojom odiše ambijent a i ljude koji u njemu rade. Razgovarali smo sa Deanom, (PR menadžer) o tome kakvi su parovi koji se odluče da svoj veliki dan obeleže u ovom restoranu za venčanja? 

Mladenci koji organizuju venčanja u našem restoranu su najčešće mladi parovi koji su uz svoje roditelje odrasli u Franšu, igrali se igračkama ispod stolova, potom proslavljali svoje prve petice, pa desetke i diplome, rođendane i brojne druge uspomene, i iz tog razloga jedan od najvažnijih datuma takođe žele da ovekoveče u našem restoranu. Nama je izuzetna čast što nam je ukazano takvo poverenje i što imamo priliku da budemo deo tako lepih i posebnih uspomena. Takođe, na našu veliku radost, dešava se da nas izaberu mladenci koji su došli po preporuci, što nama predstavlja izuzetan izazov i zadovoljstvo, da se upoznamo sa novim gostima i zahtevima. Moram da naglasim da su parovi koji biraju naš restoran, divni ljudi koji uvažavaju naše iskustvo, zbog čega uvek sa lakoćom organizujemo ceo događaj.

U Franšu se venčanja organizuju samo nedeljom, kako vaš tim uspeva da odgovori na sve zahtevniju organizaciju i produkciju ovakvih događaja?

Ove godine smo ušli u 38 godinu rada, i kao i prvog dana, potpuna pažnja je usmerena na goste, zahvaljujući kojima smo upravo ovde gde jesmo.  Sve sugestije, komentari, kritike su brižljivo osluškivane i usvajane. Zahvaljujući tome konstantno smo poboljšavali svoju uslugu i mogućnosti. Tokom prethodnih godina povećali smo kapacitet, proširili ponudu, ali i naš kolektiv i naravno - inovirali enterijer i eksterijer. Najveći deo našeg kolektiva je sa nama preko petnaest godina, što se posebno može primetiti u organizaciji, nivou usluge i divnoj atmosferi kojom odiše naš restoran. Kada organizujemo proslave, protokol našeg rada je identičan regularnim radnim danima restorana. Na sam dan venčanja u restoranu radi najmanje 50 zaposlenih, od kolega na parkingu, do magacionera – svi sektori restorana su angažovani, kao i svakog drugog dana. Labaratorijski su pregledana sva jela poslužena tog dana, kao i deserti. Upravo iz tog razloga, sve funkcioniše na najvišem nivou, brzo i bez propusta. Servis je premijum, kao u redovnom poslovanju našeg restorana, ali i bolje jer unapred znamo broj gostiju, kao i odabrano posluženje. Svaki sto ima svog konobara, a naši konobari govore strane jezike, poznaju sastojke svih jela i u mogućnosti su da isprate najsitnije zahteve gostiju, što čini uslugu profesionalnom i kompletnom.   

Franš u početku nije imao ideju da se bavi proslavom venčanja, međutim – naši dugogodišnji gosti su odredili drugačije J Prve proslave su organizovane kao izuzetak, da bi vremenom ta vrsta organizacije postala sastavni deo naše ponude.Neka od najekskluzivnijih i najzahtevnijih venčanja u regionu su se odigrala u vašoj bajkovitoj bašti, koliko je izazovno raditi takva venčanja, iako to nije vaša primarna specijalnost? 

Svako venčanje je posebno na svoj način i obogati nas novom perspektivom, idejom i energijom. Proteklih godina smo imali različite izazove i zadatke, zahvaljujući kojima iznova pomeramo naše mogućnosti. Mi smo veliki kolektiv, i svaki naš sektor ima stručnjake u svom poslu, zbog čega uz samo malo planiranja možemo da postignemo sve što mladenci požele. Svako venčanje je veliki izazov za nas, kao i svaki naš radni dan – kada iznova potvrđujemo svoj kvalitet i opravdavamo poverenje koje nam je ukazano. 

Poznati ste po tome što nastojite da pažljivo sačuvate intimu i privatnost svojih gostiju i mladenaca. Koja je prednost organizacije venčanja u jednom od najpoznatijih restorana u gradu?

Naš restoran je pre svega porodičan, i takva je i naša usluga, brižna, sa željom da gost dobije najbolje. Trudimo se da svojim iskustvom olakšamo mladencima kompletnu organizaciju, kako bi na sam dan venčanja potpuno rasterećeno uživali u svakom trenutku. Tog dana je ceo restoran prilagođen željama mladenaca, i u potpunosti na raspolaganju njima i njihovim gostima, dok naše osoblje brine o svim detaljima, a posebno o podsećanju mladenaca da sa vremena na vreme nešto pojedu, kako to najčešće potpuno zaborave J
Koje je najlepše doba godine za venčanje u Franšu restoranu?

Definitivno meseci kada je bašta otvorena, otprilike od polovine maja, pa do kraja septembra.

Da li imate tim specijalizovanih saradnika sa kojima sarađujete prilikom organizacije venčanja i na koji način možete da pomognete mladencima u organizaciji?

Mladencima možemo pomoći u kompletnoj organizaciji, kako imamo brojne profesionalne saradnike sa kojima imamo divno višegodišnje iskustvo, koje uvek rado preporučimo mladencima koji to traže.Venčanja su jako zahtevan i emotivan događaj kako za mladence tako i za sve one koji rade na jednom, koji je po vama najlepši deo pripreme i realizacije?

Sama organizacija ima nekoliko vrlo lepih etapa. Prva je svakako sam početak, dok smo još u skicama i odabiru svih detalja, potom je predivan deo ta jutarnja postavka restorana, na sam dan venčanja – kada oživimo sve što smo prethodnih meseci pričali i zamišljali. Predivni su svi osmesi i uzbuđenja koja ugledamo tokom same proslave, a onda je nama možda najlepši deo svega kada sednemo sa mladencima na kafu par dana posle same proslave i slušamo njihove utiske.
Trendovi se menjaju i sve više parova želi da ostavi lični pečat prilikom stilizacije svog velikog dana, koliko ste fleksibilni u prilagođavanju enterijera?

Potpuno smo fleksibilni u prilagođavanju ideji i želji mladenaca, sve dok izmene ne oštećuju postojeće stanje restorana.Koji je savet koji biste dali mladencima?

Savetovali bismo ih da saslušaju savete profesionalaca u ovom poslu, kako bi uštedeli svoje vreme i počeli sa uživanjem mnogo pre same proslave. 
Kontakt:

www.frans.rs

pr@frans.rs

+381652641944