Restorani za svadbe: Šta sve treba tražiti pri odabiru prostora za venčanje?

AUTOR Milica Ivanović

Jedan od prvih zadataka na vašem popisu zadataka je izbor neverovatnog mesta za prijem. Pre nego što potpišete bilo šta, pobrinete se da vaša odluka uključi sve ove potrebne informacije. Osim onog pronalaženja „jednog“, postoji nekoliko stvari koje treba potražiti na mestu za prijem venčanja.

Prostranstvo


 Zvuči očigledno, ali budite sigurni da prostor bude dovoljno veliki da prihvati broj ljudi na listi gostiju. Prostor može izgledati ogromno kada je prazan, ali esecijalne stvari – stolovi, stolice, švedski sto, bar, bend ili dj, plesni podijum – brzo će ga popuniti.


Mesto za ručavanje, piće i zabavu 

Moraju postojati mesta gde će gosti jesti, družiti se, piti i plesati. Kada stojite u prostoru, pokušajte da zamislite gde će se svaka aktivnost desiti (pogotovo ako se i ceremonija održava tamo). Ako je soba premala da bi se razdvojila u odgovarajuće delove, verovatno ćete se osećati skučenim.

Privatnost 

Ako imate dnevne događaje na javnom mestu, kao što su park, plaža ili botanička bašta, budite spremni za strance pored vaše zabave. Ovo nije samo za venčanje na otvorenom. Banket dvorane i hoteli često imaju više od jednog događaja u isto vreme. Ako vam ovo smeta, pokušajte da zakažete venčanje kada neće biti još jedno u susedstvu. Ili prijem možete održati u restoranu ili galeriji koji će vam omogućiti da zabava bude samo vaša.

Osvetljenje 

Svetlost može učiniti ili razbiti raspoloženje i prostor. Ako je tokom dana, proverite da li u vašem hodniku ima mnogo prozora. Ukoliko je to večernja atmosfera, pobrinite se da soba nije previše mutna. Ako se venčavate na otvorenom razmislite o tome recimo da li ćete moći postaviti sveće ako je potrebno? Posetite prostor jer čak i ako izgleda romantično uz svetlost sveća, možda ćete biti iznenađeni pogledom na taj zastareli tepih tokom dana. Ako ga sa druge strane prvoverite samo u večernjim satima, takođe ćete propustiti priliku da vidite kako sunčeva svetlost potpuno transformiše sobu. 


Dobra akustičnost 

Ako je mesto previše akustično to bi moglo otežati gostima da čuju jedni druge dok pričaju. Pod ili drveni pod će pojačati zvukove, dok će debeli tepih imati tendenciju da ih priguši. Proverite kvalitet zvuka u prostoriji tokom događaja i prilagodite muziku mestu. 

Lep pogled 

Šta će vaši gosti videti kada uđu u sobu? Bilo da je to gradski horizont, zapanjujući pogled na planine ili valove, izuzetne lokacije sa pogledom su uvek plus. Ako ne postoji pogled sam po sebi obratite pažnju na dekor mesta ili arhitektonske detalje. Umetnička dela na zidovima, fini persijski tepisi, stilski nameštaj u uglovima ili neverovatan kristalni luster kao središnji prostor, daju vašem mestu nešto dodatno.