Sale za proslave: Najpoznatiji tipovi prostora za venčanje

AUTOR Milutin Bojović

Prostor u kome ćete organizovati svoje venčanje je najbitnija stavka na početku organizacije. Zato je toliko važno da napravite istraživanje kakvi su sve tipovi prostora dostupni. Mogućnosti koje imate su ogromne - od klasičnih sala za venčanja gde možete imati uobičajeno venčanje, do plaža na kojoj sudbonosno “da” možete izgovoriti uz zalazak Sunca na obali mora. Mi vam donosimo listu najpoznatijih tipova prostora za venčanje kako biste odredili koji od njih odgovara vašem stilu, bilo da želite klasično ili jedinstveno venčanje.


Sale za venčanja

Parovi koji žele da imaju formalno venčanje sa mladom u beloj venčanici i mladoženjom u klasičnom crnom odelu odlučiće se najčešće za salu. One se nalaze u gradovima ili u njihovoj okolini, a sama lokacija uticaće dosta i na cenu prostora

Kod odabira ovakvog prostora uglavnom ćete sa liste moći da otpišete i ketering zbog toga što će vam hrana i piće uglavnom biti ponuđeni uz iznajmljivanje prostora. Sale za venčanja su odličan izbor ukoliko imate veći broj gostiju, jer raspolažu velikim kapacitetom mesta za sedenje čiji raspored uglavnom možete prilagoditi po svojoj želji. Pored toga, uglavnom postoji i mogućnost smeštaja za mladence i sve goste.


Restorani za proslave

Ukoliko vam je odlična hrana jedan od glavnih kriterijuma pri odabiru prostora, onda je neki od vrhunskih restorana odlično mesto za vaše venčanje.

Posebnu pažnju pri odabiru restorana obratite na njegovu lokaciju i kapacitete kojima raspolaže. Restorani su idealno mesto za svadbe sa manjim brojem gostiju, jer pružaju nešto intimniji oblik slavlja. Svakom gostu ćete moći posebno da se posvetite, a istovremeno ćete imati isti ugođaj kao da ste venčanje pravili u nekoj velikoj sali za tu namenu. 


Hoteli

Pre pojavljivanja izdvojenih sala za venčanje, sale u hotelima bile su glavno mesto na kom su se organizovala venčanja. Venčanje u hotelima je i dalje znak određenog prestiža. Dobra stvar je i što imate sve mogućnosti koje vam pruža obična sala, a ujedno u hotelske sobe možete smestiti sve goste koji dolaze samo zbog vašeg velikog dana. Ukoliko raspolažete većim budžetom, možete se odlučiti i za hotel koji se ne nalazi u gradu u kom živite. 


Bašta

Venčanje u bašti vam može pružiti nesvakidašnje iskustvo zbog spoja klasičnog venčanja i prirode koja je okružuje. Bilo da je reč o bašti restorana ili kafića pa do bašte restorana na reci ili etno sela, ovakav oblik prostora pokazao se kao dobar izbor onim parovima koji žele neformalnije venčanje. Gosti ne moraju da nose uštrogljena odela i fotografije sa vašeg venčanja biće mnogo zanimljivije zbog prelepe pozadine. Jedina stvar koja može da pokvari ovakvo venčanje jeste loše vreme, pa se potrudite da obezbedite natkriven prostor. Poslednje što želite je da pokisnete zajedno sa gostima.


Plaža

Mnoge mlade od malena maštaju o venčanju na obali mora uz zvuke talasa u pozadini. Prelepe plaže mogu biti idealna lokacija za izgovaranje sudbonosnog “da” u krugu najbližih ljudi. Najveći problem ovog tipa venčanja je upravo organizacija. Ukoliko se odlučite za venčanje na plaži potrebno je da svojim gostima obezbedite smeštaj i prevoz do idealnog prostora na obali mora koji ste odabrali. Za ovakvo venčanje morate obezbediti znatnu svotu novca, ali uspomene koje ćete gosti i vi imati su najdragocenije.