Šatori za svadbe: Pod šatrom - nekada i sada

AUTOR Jelena Petrovic

Sećam se...

Sećam se, bili smo klinci. Leto je. Bezglavo jurcamo po kraju. Blokada. Veliki zeleni šator montiran je na sred ulice  zauzimajući sav slobodan prostor. Nije se moglo oko njega, preko njega, ispod njega... već samo kroz njega. Svadba. Velika romska svadba - znači da će ulica biti blokirana najmanje tri dana ovom montažnom velelepnom građevinom. 


Šatori 90-ih : Vojska ili svatovi 

Nisi mogao da upčiš razliku. Veliki maskirni šator koji prima 300 duša, a možda i više. Nema elegancije. Nema cveća. Nema nekog dekora koji bi ti stavio do znanja da je reč o venčanju a ne vojnoj vežbi. 
Šatori 2010- ih: Preobraženje 

Evo, ne znam šta se desilo, kako se desilo ni kada se desilo to veliko preobraženje (u daljem tekstu šatori ribrending). Šatori su se razvili od neukusnog montažnog prostora u izuzetno poželjan, autentičan "prostor" za venčanje. Lokacija šatora se izmestila sa ulica iz kraja na privatna ili javna imanja izvan grada. Zelenu boju zamenila je bela, drvene klupe na kojima su se cepale najlon čarape zamenile su Tifani stolice. Dekoracija je postala must, veeelike cvetne lopte, zelenilo, pa još malo zelenila... 

Ono što jeste najveća prednost šatora jeste neograničena mogućnost izbora lokacije za venčanje. Poželjan je ravan teren (iz praktično-tehničkih razloga) i po mogućstvu neki prenosivi pod za lakše đuskanje u štiklama . Ostali propratni sadržaj poput šatora, stolica, stolova, i oltara se danas lako može iznajmiti i vuala- venčanje pod šatrom je spremno da fascinira vaše goste, a vama omogući scenografiju baš kakvu ste želeli.