Šminka koja ističe ogledalo vaše duše- Smokey eyes

AUTOR Maja Vanević

Oči su ogledalo duše... Zašto ih onda ne bismo posebno naglasili jednom sjajnom, uvek popularnom šminkom?

Smokey eyes, ili ti zamagljene oči su trend u svetu profesionalne šminke koji ne prolazi. Stoji gotovo svima i daje taj sjajan glamurzni, pomalo misteriozni izgled.

Ranije je on podrazumevao isključivo crno-sive tonove, međutim danas možemo da vidimo razne varijante smokey eyes-a, od smeđih, plavih pa sve  do ljubičastih tonova.

Smokey eyes je tehnika koja zahteva mirnu ruku i malo veštine. Nemojte da padate u očaj ako ne uspete iz prve. Ključ uspeha je ponavljanje!


Ukoliko vas šminka profesionalni šminker, opustite se i uživajte, ali ako odlučite da probate same iz ovog ili onog razloga, obavezno pratite sledeće smernice:

- Obavezno stavite podlogu na kapke pre nanošenja senki

- Crnom olovkom, ili ajlanerom (ako ste dovoljno vešti) iscrtajte tanku liniju oko oka. I sa gornje i sa donje strane. Možete da izvučete liniju i na gornjem delu kapka. Neka vam to bude mapa za dalje.

- Nanesite prvo najtamniju senku na spoljni ugao, a zatim svetlije nijanse kako prelazite ka unutrašnjem uglu oka.

- Blendiranje je iz raja izašlo kada govorimo o ovoj tehnici šminkanja.

- Veštačke trepavice su must have, ako se odlučite za misteriozni zamagljeni pogled.Nepisano je pravilo da ova tehnika jako dobro stoji osobama koje imaju svetlije oči, jer je tada kontrast veći, te oči dođu do izražaja. Profesionalci govore da uz plave oči idu i plave nijanse, dok crvenokosama i brinetama sjajno stoje zemljani i zlatni  tonovi.

Zaigrajte se, ekperimentišite, a kada vaš kopletan izgled bude gotov izađite i zavedite pola grada tim misterioznim očima.