Šminka za svadbu: 5 razloga da odaberete profesionalnog šminkera za venčanje

AUTOR Milica Ivanović

Planirate makeup look za vaš veliki dan? Sa venčanicom koja je u centru dešavanja, pretpostavljamo da šminka nije visoko na listi vaših prioriteta. Možda čak i razmišljate o tome da to uradite sami, da uštedite sebi vreme i novac koji je potreban da biste zaposlili šminkera za venčanje. Na kraju krajeva, skoro svaki dan se šminkate - koliko teško može biti? Odgovor: Veoma teško. Šminka može izgledati kao mali detalj u svetu dizajna i haljina, ali neveste koje su imale svoje venčanje se slažu oko jednog: zapošljavanje profesionalnog šminkera je ključno za vaš veliki dan. Evo svih razloga zašto je profesionalni šminker za venčanje apsolutno neophodan.

 

Oni znaju šta funkcioniše - a šta ne

Šminka za venčanje je potpuno druga igra u odnosu na vašu  svakodnevnu rutinu šminkanja. Čak i ako ste prilično vešti kada je reč o vašem svakodnevnom izgledu postoje određene tehnike, trendovi i veštine koje profesionalnci znaju da koriste za važne događaje za koje verovatno nikada niste čuli. Na primer, oni će znati kako da šminka ostane 16+ časova, takođe će biti bolji i u konturisanju i u tome da sakriju podočnjake oko očiju, a da ne učini da izgledaju bledo na slikama.

Oni rade posao odlično i to brzo 

Možda ste dobri u šminkanju, ali dodajte sve pritiske vašeg jutra (vreme koje prolazi brže nego što je ikada bilo, vaše prijateljice i majka čavrljaju, svuda oko vas, torbe ispružene svuda, milion stvari u poslednjem trenutku na vašem spisku zadataka) i mogli biste se suočiti sa ozbiljnim nedaćama. Profesionalci sa druge strane? Oni su navikli da rade pod pritiskom i u užurbanom okruženju. Tako da možete da sednete i opustite se, i nastavite sa svojim velikim danom, bez da nagađate da li će vaša maskara slučajno da se prenese na vašu savršeno nanesenu podlogu i moraćete početi od početka. Ako zaposlite profesionalnog šminkera za venčanje, uštedećete vreme i smanjićete stres za vaš veliki dan. 


Oni znaju šta se dobro fotografiše

Verovatno ste ranije ovo čuli, ali to se ponavlja - zaista vam je potrebno da vaša šminka bude drugačija ako želite da se dobro fotografišete! A na dan kada ćete biti fotografisani na stotine, možda i hiljade puta (ozbiljno), najbolje je da se povinuje ovom profesionalnom pravilu. Čak i ako mislite da na sebe stavljate tonu šminke, to verovatno nije dovoljno da se pojavi na fotografijama - to je razlog zašto uvek treba nevestama da se naviknu na njihov profesionalni izgled šminke kada to urade prvi put. Na prvi pogled, može izgledati preterano, ali nakon što se postavi i kasnije na fotografijama, izgleda dobro. Iskusni pro šminkeri poznaju tajnu fotografisanih lica. Oni znaju šta treba poboljšati, tako da ne nestaje u slikama (poput očiju), i znaju kako da nanose dosta proizvoda, a da ne naglašavaju fine linije i bore. Ovo je veština koju je gotovo nemoguće izvući od bilo koga osim profesionalaca.

Oni znaju kako da rekreiraju inspo

Venčanje i nije baš teritorija za eksperimentišanje sa šminkom . To je razlog zašto je dobar plan da se inspiracija pronađe na Pinterest-u ili čak i na poznatim ličnostima čiji izgled vam se sviđa i pokažete ga vašoj šminkerki tokom šminkanja. Imaju veštine i iskustvo da ponovo stvore taj izgled - bilo da se radi o smokey eye tehnici ili bridal glow momentu. Sa profesionalcem, plaćate za doslednost - to jest, dobijate tačan izgled koji tražite. Oni mogu savršeno naneti veštačke trepavice 

Ako je to jedini razlog da angažujete profesionalnog šminkera, to je prihvatljivo. Nanošenje lažnih trepavica je totalni smor! Ako ste to već probali i skoro ste zalepili pincetu na lice, znate o čemu govorimo. Ako to nikada niste probali i mislite da ne može biti tako loše, uzmite našu reč za to. U svakom slučaju, profesionalni šminkeri mogu primeniti ove trepavice za nekoliko minuta, bez drame, bez slučajnog lepljenja kapaka. To je posao koji je najbolje da prepustite profesionalcu.