Šminka za svadbu: Beauty rutina sa...Milenom Milčević

AUTOR Milica Ivanović

Teško je znati koji su kozmetički proizvodi pravi za vas i  vašu svakodnevnu rutinu, ali kada se radi o šminci za svadbu, zaslužujete da uživate u najboljem režimu lepote. Upravo smo u  današnjoj inspiraciji imali prilike da popričamo sa profesionalnom šminkerkom Milenom Milčević. Ljubav koja se javila još u srednjoškolskim danima, prenela se na modne revije, editorijale i časopise. Savršen, čist make up njeno je najjače oružije, a o svim ostalim trendovima, make up momentima i trendovima pročitajte više u samom tekstu. 

Kako su izgledali vaši počeci i kako ste se odlučili da vaša sfera interesovanja bude upravo beauty svet? Da li je šminka nešto što vas je oduvek zanimalo?

Moj početak nije bio uobičajen, činjenicom da je prvi profesionalni angažman bila modna revija. Do tada makeup je hobi iz srednjoškolskih dana, nešto što me pokreće i budi veliku strast u meni, želja da to bude posao kojim ću se baviti.  U tinejdžerskom  periodu interesovanja za makeup, nije bilo instagrama, makeup youtube tutorijali nisu bili popularni, generalno šminkanje nije bilo aktuelno kao danas, što me često navodi na razmišljanje šta me je na sve to navelo. Prvo moje sećanje vezano za makeup je tetkin neseser i hipnotično gledanje nje dok se šminka i bezbroj puta iznova gledan muzički spot "Why" Annie Lennox.Možete li opisati vaš stil? Kako se on menjao kroz godine?

Moj stil je teško definisati u par reči. Reći ću vam na čemu insistiram u svom radu. Savršen, besprekoran, blistav ten, puno blende, neagresivni prelazi boja, precizan i čist makeup. Ne mogu da kažem da mi se stil promenio, ali vežbanjem, iskustvom, fokusom na svoje greške, kupovinom adekvatnih proizvoda, lakše dolazim do onoga što zamislim da uradim, samim tim je makeup lepši.

Priroda vašeg posla ostavlja vam mogućnost da isprobavate dosta proizvoda, samim tim najbolje možete videti efekat istih na koži. Šta biste rekli, koji su to 5 ključnih koraka za dobar makeup?

Za dobar makeup neophodno je: ideja, osvetljen prostor rada, miran klijent, apsolutna posvećenost klijentu tokom rada, dobri proizvodi.Prvo smo imali konturisanje, potom je došao strobing a sigurno je da su i mat karmini imali svojih „5 minuta“. Trendovi u šminkerskoj sferi menjaju se iz godine u godinu. Koji su neki od trendova koje nam 2019. donosi u pogledu boja, tehnika?

Tako je. Trendovi se menjaju iz sezone u sezonu, osnovne tehnike šminkanja se nadograđuju i dopunjuju. Ove sezone kao vodeće trendove bih izdvojila:  šljokice, glitere, neon senke i ajlajnere, clear skin.

Šminka za posebne prilike iziskuje određen vid pripreme, koji je vaš stav u pogledu probnog šminkanja i koje su prednosti?

Svakako sam neko ko insistira na probnom makeup-u kada su važni datumi u pitanju. Na probnom makeup -u upoznajete ženin senzibilitet i njen stil i dogovarate se do najsitnijih detalja tako da na bitan datum u kalendaru obilazite neprijatna iznenadjenja.

Koliko je pravilna nega kože važna pre samog velikog dana? Koji su neki saveti u pogledu tretmana koje biste preporučili našim budućim mladama?

Pravilna nega je veoma važna ako želite da imate zdravu kožu. Zdrava koža je "temelj" dobrog makeup-a. U vidu tretmana mladama bih preporučila da pored svojih rutina prilagođene njihovom tipu kože, odu na dodatni koktel vitamina i hidratacije i eksoflijacije kože. Dobar i kvalitetan san veoma utiče na izgled kože.Koji su neki od saveta smokey eyes tehnike ukoliko jedna mlada želi da iznese malo dramatičniji look na svom venčanju? Da li uvek važi pravilo manje je više, makar kada je šminka za venčanje u pitanju?

Ukoliko se žena odluči za smokey eye, onda neke senke i olovke za rad oka budu u braon tonovima, crnu potpuno zaobići. Izbegavati linijske prelaze senki. Na taj način dobićete soft smokey eye ugodan oku za gledanje i fotoaparatu za slikanje. Nisam neko ko se "slepo" drži jednog pravila. Treba "osetiti" sebe i pouzdanom šminkeru pustiti mašti na volju.Trenutni najomiljeniji beauty proizvod i onaj koji nikada ne napušta vašu torbicu?

Leto je, torbicu ne napušta NUXE Prodigieus suvo ulje za lice, telo, kosu. Prijatan i blag miris, fin sjaj i ne brinite o odeći ili da li ćete se negde ulepiti. Što se tiče omiljenog beauty proizvoda, na to pitanje ne mogu vam odgovoriti, to vam je kao da pitate majku koje dete najviše voli :)

Svakako je da se većina mlada stavi u ruke profesionalcu kada je u pitanju njihov veliki dan. Međutim, na šta treba da stave akcenat kada se same šminkaju i rade svoj make up look?

Prvi savet je da se šminkaju same ukoliko baš moraju. Ovo vam pričam iz svog iskustva mlade/šminkera. Ako baš moraju, neka se posavetuju sa profesionalnim šminkerom, odgledaju neki youtube tutorial, da na sam dan venčanja ne rade neke zahtevnije stvari sam ako zaista nisu vešte.Savet za naše mlade?

Ono što je bitno za mlade je da u glavi jasno izdefinišu šta žele i kako žele da izgledaju. Da shodno tome pronađu "beauty" tim koji će njihovu ideju realizvoati, dopuniti. Da izbegnu stres koliko god mogu, jer na kraju sve bude uredu. A najvažnije je da na sam dan venčanja budu nasmejane, jer žena je najlepša kada se smeje.