Šminka za svadbu: Kako da plačete na venčanju, a da i dalje izgledate zanosno?

AUTOR Milutin Bojović

    Venčanje je jedan od najemotivnijih trenutaka u životu svake devojke. Celo detinjstvo provele su zamišljajući svoj veliki dan - venčanje u crkvi, izgovaranje sudonosnog “da”, prvi ples… Da li ste razmišljale o tome da će vas emocije možda pobediti i da ćete pustiti po koju suzu na venčanju? Postoje velike šanse da se to desi. Zbog toga bi trebalo da unajmite profesionalnog šminkera koji će korisiti šminku sa kojom ćete moći da plačete do mile volje, a da i dalje izgledate zanosno.

Poslušajte savete iskusnih šminkera kako ne biste imali oči kao rakun na venčanju.


Iznajmite profesionalca

Kao prvo, neophodno je da angažujete profesionalnog šminkera za dan venčanja iz mnogo razloga. Oni koriste profesionalnu vodootpornu šminku koju ne možete kupiti u drogerijama. To je posebna šminka koja će duže zadržati svežinu vašeg lica. Izgledaćete sjajno od početka do kraja dana. Profesionalac će vas našminkati tako da dobro izgledate i uživo i na fotografijama

Pripremite kožu

Dani pred venčanje su jako stresni tako da ćete verovatno zanemariti svoje lice. Morate da posvetite barem malo pažnje licu kako bi vam koža izgledala sjajno na venčanju. Počnite tako što ćete piti dosta vode barem dve nedelje pred venčanje kako bi vam koža bila dovoljno hidrirana. Trudite se da izdvojite vremena da dva puta dnevno očistite kožu lica. Ukoliko imate osetljivu kožu, najbolje bi bilo da nedelju dana pre venčanja odete na tretman lica kako bi vam profesionalac očistio lice. Zvuči previše strogo, ali izbegavajte alkohol i nezdravu hranu u danima pred venčanje. 


Koristite pravu šminku za svadbu

Vodootporna i šminka otporna na suze će vam biti neophona na vaš veliki dan, ali različiti šmninkeri koriste sopstvene miksove proizvoda i tehnika kako bi vas našminkali tako da izgledate graciozno od prvog do poslednjeg plesa. Zato je toliko važno da imate probu šminke pre dana venčanja kako bi vaš šminker pronašao prave proizvode koji odgovaraju vašoj koži.

Ponesite papirne maramice

Emocije će vas sigurno savladati pred oltarom ili tokom govora, tako da bi valjalo da uz sebe uvek imate maramice kako biste mogle da obrišete suze. Profesionalni šminkeri u takvim situacijama savetuju da omotate papirnu maramicu oko kažiprsta i da njom pažljivo pređete ispod očiju kako ne biste pokvarile šminku dok brišete suze. NIkako nemojte da dirate celo oko, jer ćete se onda skroz umazati.  Ukoliko ste dosta plakale i oči su vam se pocrvenele, stavite na nekoliko minuta ohlađene kesice zelenog čaja koje će vratiti sjaj vašim očima.