Šminka za svadbu: Kako da prekrijete tetovažu za vaše venčanje

AUTOR Milica Ivanović

  Tetovaže su umetnička dela, a telo neistraženo platno. Ukoliko ste buduća mlada, verovatno ste se u jednom trenutku našle pred dilemom  kako najbolje prekriti tetovažu. Iako je u suštini to apsolutno vaš izbor ( neke mlade čak i izaberu haljinu koja će naglasiti njihovu umetnost) druge se pak mogu osloniti na par jednostavnih koraka u šminkanju kako tetovaža, ma koliko značajna bila, ne bi skrenula pažnju sa venčanice ili njihovog dana. Pažljivim odabirom modela haljine i drugim detaljima zaista može mnogo da se postigne. Ako se odlučite za maskiranje tetovaže šminkom za kratak  vremenski period najbitnije je pronaći iskusnog šminkera za svadbu koji dobro poznaje tehniku.

U sledećih par koraka pomoći ćemo vam kako da na najlakši način ovladate tehnikom same, ukoliko izostane pomoć profesionalaca: 

Baza

  Prvi korak je stvoriti bazu, što znači upotreba primer-a ili neke kreme. Najvažnije je pronaći onaj koji odgovara vašem tipu kože, jer će omogućiti da imate glatku površinu za nanošenje šminke nakon čega možete preći na nanošenje pudera.

Puder

  Kada je u pitanju puder, najbolje je koristiti onaj blago rozikastog podtona, kako bi što bolje ublažili tamnu senku tetovaže. Za ovu situaciju treba vam proizvod na kojem piše “camouflage” koji je poput gustog, kremastog korektora, a ima zaista bogat pigment boje koji omogućuje savršeno prikrivanje nesavršenosti.Imajte na umu da će vam trebati pozamašna količina, a tehnikom utapkavanja ili popularno „bockanja“ četkicom polako počnite sa pokrivanjem. Stvorite intezitet dok se veći deo tetovaže ne pokrije. 

Korektor  

  Sledeći korak je korektor. Najbolje je imati pri ruci nijansu koja se najpribližnije slaže sa vašom bojom tena, a kao  u slučaju pudera, i korektor bi najbolje bilo naneti sunđerom ili četkom.Setovanje

 Kako biste izbegli moguće nelagode sa puderom optimalno bi bilo setovati celo područje puderom u prahu. Velikom, rastresitom četkom blagim pokretima finiširajte malopre stavljen puder i korektor.

Fiksator 

  Ovo može biti opciono, ali ukoliko želite da vaša šminka za svadbu ostane netaknuta tokom slavlja, ne škodi da fiksirate sprejem za fiksiranje šminke koji su danas neizostavni deo makeup kolekcije gotovo svakog šminkera.

Nega 

  Nakon celodnevne proslave, uklanjanje šminke znači i da je vreme da vašu tetovažu pažljivo očistite. Posegnite za micelarnom vodom, i to onom koja uklanja vodootpornu šminku. Kao dodatni vid nege, namažite losion  da bi celo područje ostalo hidrirano.

Veliki broj žena svakodnevno sa ponosom nosi svoje tetovaže, tako da verujemo da će i na dan sopstvenog venčanja pokazati svoje buntovničko, emotivno i kreativno lice. Kako god da odlučite, najbitnije je da se zbog svoje odluke osećate dobro, jer to je ipak vaš dan.