Šminka za svadbu: U šminkernici sa... Nenom Ilić

AUTOR Milica Ivanović

   Godinama pomoću četkica ističe prirodnu lepotu svake žene, a o njenom radu svedoči više od hiljadu zadovoljnih mlada, među kojima i brojne poznate dame, koje je Nena imala priliku da ulepša za njihovo venčanje. Njen zaštitni znak je smokey eye tehnika, i možemo slobodno reći da je majstor svog zanata.

S’obzirom na to da si studirala Dizajn za tekstil i odeću kada je ta ljubav prema umetnosti prešla sa platna na ljudsko lice? Kako je izgledao tvoj razvojni put?

  2000. godine na nagovor mog prijatelja, upisujem kurs šminke kod Marka Nikolića. Tada sam bila student visoke škole za dizajn za tekstil i odeću i uporedo išla na časove šminke. S’ obzirom da sam već posedovala talenat za slikanje jako brzo sam se našla u ulozi Markovog asistenta pa zatim i samostalno. Na početku su bili časopisi, reklame pa zatim i spotovi kao i šminkanja za venčanja. 

Mora da je jako lep osećaj kada venčanje prođe I vidiš rezultate tvog rada na osmesima zadovoljnih mlada.Šta je to što te inspiriše kad kreiraš izgled mlade?

  Najlepši momenat je taj kada vidim osmeh na licu i neopisvu sreću te osobe tj mlade. Nema lepšeg osećaja od tog kada nekog usrećiš. Ovo je zaista posao koji usrećuje osobe, bilo da je to mlada , kuma ili prosto osoba koja se sprema za neki lep dogadjaj. U ovom poslu je bitno da budete i dobar psiholog :) Uvek se trudim da vidim o kakvoj je osobi reč pa se tako i opredeljujem za izbor šminke. Obično procenjujem na osnovu garderobe, stava, izgleda... Mada, vrlo često, postavim to pitanje: Kako je ona zamislila da izgleda tog dana?

Koji je to DA svakako i NE nikako makeup savet koji bi podelila sa našim budućim mladama, kumama, deverušama?

  Nikada se ne vodim time šta je DA a šta NE. To uveliko zavisi od osobe koja dodje. Ono što je sigurno ja pretendujem nekom soft make up-u i uvek sam za tu opciju ali ako neko sebe vidi drugačije trudim se da ispoštujem maksimalno u okvirima nekog mog senzibileteta. 
Budući da si pobornik soft, prirodnog izgleda koje su to stvari na koje mlade moraju da obrate pažnju pre samog čina šminkanja, s obzirom da šminka za venčanje traje tokom celog dana?

  Ono što je najvažnije pa i više od samog make up-a je svakodnevna nega. Uvek se trudim da prenesem klijentima da je od krucijalne važnosti nega lica jer će tada i make up izgledati bolje. Način skidanja šminke je takođe bitan. Ja uvek predlažem neki tretman hidratacije pred šminkanje jer će samim tim i šminka izgledati lepše i postojanije a uz odredjene cake i fiksatore će biti još postojanija. 

Beauty proizvod bez kojeg ne napuštaš kuću?

  Balzam za usne, olovka za obrve ( iako je to nekada bila maskara) krema za ruke.

Ključna stavka bridal  makeup look-a?

  Glow skin, rumeni obrazi :) 

Šta nam donosi 2019 u pogledu trendova u šminkanju?

  Ne bih se oslanjala previše na trendove kada je make up u pitanju. I ne treba , po svaku cenu, pratiti to. Volim kada neko na pravi način iznese make up bez obzira da li je to u trendu ili ne. Svakako je za mene uvek trend beauty look-a. 

Koji proizvod savetuješ da naše mlade imaju u svojoj torbici za brzi touch-up?

  Za kožu koja je sklona prosijavanju neophodno je da se nadju maramice za prikupljanje masnoće, ili kameni puder u nijansi tena , karmin ili sjaj. 
Omiljeni wedding trend?

  Kada je trend venčanja u pitanju meni je savršenstvo: Berta vencanica, casual pundja i beauty make up.

I za kraj savet za naše čitateljke?

  “Less is more” u svakom smislu te reči. Ne preterivati ni u čemu.