U sofisticiranom tonu sa... Victorious Design

AUTOR Isidora Potorejko

Pozivnice su nešto što zasigurno predstavlja vaš zvanični poziv gostiju koji će sa vama zajedno uživatiu u najznačajnijem danu. U najmanju ruku one su jedan deo vizije vašeg venčanja, mali uvod u sve. Jelisaveta Vukojević svoj stil vidi kao minimalistički i sveden sa ponekom "hard" notom, a velika ljubav prema dizajnu je ono što ju je povuklo ka svetu pozivnica. Victorious Design je proizvod u kome se njen veliki talenat i kvalitet savršeno poklapaju, a za naš portal otkriva vam koje nam je to nove trendove donela 2019. godina, kako da se odlučite za najbolju verziju pozivnica i još mnogo toga.

Vaš glavni motiv da počnete da se bavite izradom pozivnica je?

Glavni motiv definitivo je bila ćerkica moje najbolje drugarice. Naime, trebalo je napraviti pozivnicu za njen prvi rođendan. S obzirom da sam se već bavila grafičkim dizajnom, drugarica je to prepustila meni. Dizajnirajući pozivnicu, shvatila sam da mi je taj posao dosta zanimljiv. Potom sam odradila jos desetak modela pozivnica, po svom nahođenju, objavila ih na instagram stranici, i tako je sve krenulo. Ljudima se dopao moj stil dizajniranja, a ja sam to pokusala da opravdam kvalitetom izrade.

Kada se odluče za vaše pozivnice za svoju svadbu, šta je to što vam mladenci najčešće traže?

Što se tiče modela, uglavnom je u pitanju neki iz moje ponude, ali neretko dobijam i druge modele, kao smernicu, na osnovu kojeg kreiram novi dizajn po želji mladenaca. U poslednje vreme dosta se traži čist, jednostavan izgled pozivnica.

Ono po čemu ste neosporno prepoznatljivi je svakako unikatnost vaših pozivnica, a kako biste opisali svoj stil?

Svoj stil opisala bih malo drugačije nego sto se može pretpostaviti kakav je, videvši moje pozivnice. On je definitivno minimalistički i sveden, ali dala bih mu možda i neku “hard” notu. To sam ja, ali svakako za dizajniranje pozivnica, koje su vedrog i svečanog karaktera, na videlo izlazi ona nežna i soficistirana strana mene.

Da li biste nam opisali kako je izgledala vaša prva pozivnica?

Moja prva pozivnica, kao sto sam već pomenula, bila je urađena povodom prvog rođendana deteta moje najbolje drugarice. Njene smernice su bile ka pastelnim bojama cveća i zlatnim detaljima. S obzirom da imamo isti ukus, uživala sam dizajnirajući tu pozivnicu, na kojoj su raskošne ruže puder roze nijansi, beličasti božurovi, zelenilo koje svakako oplemenjuje, i zlatni listići kao završni detalji koji daju notu svečanijeg izgleda. Što se tiče teksta, pridržavale smo se izreke “manje je više”, te su bili ispisani osnovni podaci, čitkim štampanim fontom, interesantnog rasporeda. Ime slavljenice, “Katija”, bilo je pisanim slovima. Pozivnica je imala i karakterističanu veliku jedinicu, ispisanu kao broj, koja je davala šarmantnu detinjastu notu celom dizajnu, s obzirom da se radilo o prvom rođendanu.Po vašem mišljenju, šta je to mladencima najvažnije kada su u pitanju pozivnice za njihovu svadbu?Pozivnice za svadbu bi trebalo da prate stil venčanja. One su pravi mali uvod u to kako će venčanje izgledati, mislim na samu salu i dekoraciju prostora, prosto kojim će duhom odisati celokupna proslava. Pored dobrog dizajna svakako je jako bitna stavka tekst, koji po mom mišljenju treba biti sveden, ispisan čitkim fontom. Takođe, vrlo je bitno da su tekst i dizajn pozivnice usklađeni.

Novi trendovi koje je donela 2019. godina kada je reč o pozivnicama?

Ove godine, u odnosu na prethodnu, 2018, u kome je totalni trend bio okvir nepravilnog geometrijskog oblika, oplemenjen cvećem ili lišćem, rekla bih da je preovladao minimalistiški izgled pozivnica, bez puno cveća, sa dosta detalja rađenih u zlatotisku, kao i “watercolor” tekstura na papiru. Kada smo već kod minimalizna i modernizma, još jedan model se izdvojio ove godine, a to su pleksiglas tj. “acrylic” pozivnice, izrađene na providnoj površini, debljine 2-3 mm. Tim pozivnicama, uz dobru kovertu, po mom mišljenju dovoljan je samo perfektno odrađen tekst i ništa više. Svojim nesvakidašnjim izgledom svakako ostavljaju snažan utisak. Iako će novi trendovi uvek dolaziti, ja bih se lično vezala za sveden dizajn na kvalitetnom papiru, minimalno teksta, i zlatotisak - koji je bezvremenski!

Savet koji biste dali našim mladencima?

Savet je da uživaju! Venčanja i proslave su radosni trenuci, kojima treba pridati značaja, ali se ne opterećivati oko svakog detalja. Svaka pozivnica na kraju je ispala baš kako treba. Jer što više forsiramo neke stvari čini nam se da ne ide po planu, čim otpustimo želju za savršenim pronaći ćemo sreću u malim nesavršenostima života.