Venčanice: Tamo gde bajka počinje... Dar Salon

AUTOR Isidora De Lungin

To je jedno od onih mesta gde san postaje realnost. Uz ljubazno i profesionalno osoblje iz salona venčanica „Dar“  snovi se ostvaruju. Salon u srcu grada krije modele u kojima se svaka mlada oseća kao princeza. Svila, čipka, saten, til, vez i svetlucavi detalji su ono što vas ostavlja bez daha.

Sa profesionalcima iz salona „Dar“  odgovorili smo na teme koje vas zanimaju i dobili savet za naše mlade.

U vašem salonu venčanica su uvek najnoviji modeli haljina za predstojeću sezonu. Možete li nas uputiti u ponudu dizajnera koji su uvršćeni u vaš asortiman i imate li svog omiljenog?

 U salonu Dar postoji veliki asortiman venčanica različitih krojeva boja i dizajna, a dva pravca se izdvajaju, to je Demetrios tim dizajnera, a najviše posedujemo njihovu liniju Cosmobella. Luksuzne vanvremenske venčanice predobrog i preudobnog kroja i nosivosti. Imamo i dizajnera visoke mode Aleksandra Angelozzia koga svrstavaju u 10 najpoznatijih dizajnera venčanica na svetu. Njegove haljine su nam ujedno i omiljene. 
Ono što vas odvaja od drugih je veliki izbor za sve mlade. Kakve modele mogu plus size mlade pronaći kod vas?

 Za plus size mlade u Srbiji ne postoji dovoljno dobro ponuda na tržištuzato su venčanice DAR posebno njima poklonile pažnju da i one mogu da biraju moderne, atraktivne krojeve koji idu u skladu sa njihovom građom pa se mogu naći prelepe princeze uglavnom sa bretelama ili rukavima. A kroj je udoban, lepršav kao i sirena kroj, najčešće od čipke koje im takođe prelepo stoje.

 Kakve trendove nam donosi nova sezona i kako izgleda mlada 2019?

U ovoj godini mlade mogu da izgledaju drugačijemodernourbano i sigurno da svojim izgledom plene. Svaka devojka želi da bude najlepša u svom najsretnijem danu .Zato bira venčanicu po svojoj želji u kojoj se oseća kao princeza. 2019-ta donosi prelepe tradicionalne princeze od čipke ali i satenske princeze i haljine od svile koje ponovo postaju hit. Sirene su posebno atraktivne ove godinemogu se naći sa luksuznim šlepovima u modelu dva u jedan ili nositi posebno. Posebno su ove godine tražene lake vintage haljine koje imamo u liniji Metropolitan
U vašoj ponudi se mogu pronaći i ekskluzivni modeli ručno vezanih venčanica. Koji je to aspekt koji ih čini tako luksuznim?

 Postoje mlade koje žele da se po njihovoj želji i meri radi venčanica ili im se sviđa od više modela po nešto pa same kreiraju kombinaciju modela a mi im to napravimo po želji. Vez radimo ručno kao i čipku i to daje jednu posebnu glamuroznost i luksuz. Kod nas sve njihove želje mogu da se ostvare i da dobiju model svake zamišljene venčanice.

Možete li da izdvojite vaš idelan model venčanice koji nikada ne izlazi iz mode?

Da, model koji nikad ne izlazi iz mode je model princeze sa čipkanim korsetom i izdizajniranom čipkom po suknji uglavnom bele boje. Takva jedna venčanica linije Cosmobella je kod nas hit za 2019-u godinu
 U moru sličnih paleta venčanica, na koji način ih savetujete kako da se izdvoje i budu autentične? Postoji li nešto drugačijeg kolorita u salonu venčanica Dar?

Ono što izdvaja naše venčanice su krojeviprirodni materijali i boje kao i vanvremenski izgled bilo da je u pitanju princeza ili sirena. Svaka nova kolekcijatrudimo se da bude bolja nego prethodna, da se poručuju modeli koji su jedinstveni na tržištu i nema ih nigde u regionu tako ćemo i ove godine u Milanu u aprilu prisustvovati velikoj prezentaciji kolekcije 2020 gde dolaze veleprodaje iz čitavog sveta i biraju najbolje haljine za sledeću sezonu. Informisaćemo vas o tome.

Koje pripreme bi mlada trebalo da obavi neposredno pred dolazak u vaš salon venčanica?

Mlade su danas putem internet mreža Instagram, Facebooka i sajta jako dobro informisane sa celokupnom ponudom na tržištu. Dolaze sa slikom ili spiskom modela pa time olakšavaju izbor svoje venčanice. Naravno mogu doći i pogledati kod nas kataloge ili reći šta im se sviđa i kako sebe zamišljaju u  venčanici. Naš stručni tim će im predložiti modele za probanje samo treba da se opuste veruju  svom osećaju i raduju se odabiru svoje venčanice, a ne da im to predstavlja stres i noćne more.

Kakva je ponuda aksesoara za venčanje? Šta ih savetujete kojim detaljem je najbolje da istaknu svoj stil?

Svaka mlada želi da na dan svog venčanja bude posebna i drugačija. S tim u vezi neretko biraju nakit kao detalj koji će istaći njihovu autentičnost . To su uglavnom tijare i raznorazni aksesoari za kosu čiji je cilj da naglase i upotpuni izgled prave princeze.

Toliko je različitih mišljenja, ali kao neko ko je stručnjak u svom poslu možete li nas uputiti benefite iznajmljivanja ili kupovine savršene venčanice?

Nekada je kupovina venčanice jedina mogućnost za izbor venčanice, danas primat ima svakako iznajmljivanje venčanice. Nastao je kao jeftinija mogućnost da sebi priuštite venčanicu koja je ujedno i najlepša haljina svake žene i obično je 50 do 60% niža od vrednosti kupovine venčanice. Ako salon nudi sve one pogodnosti koje bi ste dobili i kupovinom, a to su nova haljina koju možete čak i prvi da nosite, broj prilagođen vašim merama i nove kolekcije svetskih kuća venčanica onda je naša preporuka svakako iznajmljivanje venčanica.

Savet za naše mlade?

Slušajte svoje srce, svoj unutrašnji glas.Birajte s kim idete u odabir venčanice, vi birajte nemojte da vam se neko nametne svojim mišljenjem. Da li ste kao devojčica zamišljali neku venčanicu koju bi ste nosili za vaše venčanje ? Možda da počnete od toga......