Venčanice: Tradicionalne tkanine za venčanice i zašto su popularne

AUTOR Milica Ivanović

Nisu sve tkanine za venčanice iste. Neke su prikladnije za strukturirani dizajn, dok su druge odlične za haljine koje lagano padaju. Pre nego što pođete u kupovinu venčanice, naučite što više kada je u pitanju tkanina. Čitajte dalje da biste saznali više o ovim raskošnim materijalima i zašto je svaki od njih odličan izbor za haljine.

Saten

To je uobičajena zabluda, jer "saten" nije vlakno. To je sjaj, završnica. Možete imati saten od čiste svile, poliester ili mešavinu. Isto važi i za čipku, til - gotovo svaku tkaninu. U principu, tkanine napravljene od prirodnih vlakana dišu bolje, ali takođe mogu biti skuplje.

Saten je jedan od najčešćih, najsvestranijih i najtrajnijih tkanina za venčanice. Saten ima glatku završnu obradu sa mnogo tela, što ga čini savršenim za više strukturiranih haljina. To je tkanina koja radi sa svakim tipom tela. Zato što ima tendenciju da bude deblja tkanina, takođe je dobar izbor za venčanja koje se održavaju u jesen ili zimu. Većina svadbenih satena ima 100% svile.

Šifon

Neverovatno čist i lagan, šifon je odlična lagana tkanina. Zato što je tako čista, često se koristi u slojevima. Ova delikatna tkanina ima lebdeći, bestežinski izgled, ali se lako i savija.Til

Tkanina po kojoj su napravljene tutu suknje za balerine? O da, to je til. Til je čista tkanina koja izgleda kao mreža. Tkanina može da sadrži i dizajn čipke. U svakom slučaju, to je neverovatno delikatna tkanina, koja se lako uhvati na nakitu.

Čipka

Čipka je jedan od materijala venčanice koji dodaje punoj ženstvenosti svakoj haljini. Najčešće se koristi kao prekrivač ili detalj, čipka dolazi u zapanjujućoj raznolikosti stilova. Kao i kod tila, otvoreno tkanje ga čini podložnim smetnjama. Čipka je obično nazvana po gradu u kojem je izvorno proizvedena.