Venčanice: Trendovi u svetu venčanica za proleće 2020

AUTOR Milica Ivanović

Romantika je definitivno bila u vazduhu ovog Bridal Fashion Veek-a, a trendovi venčanica su tu da to i dokažu. 2020. se pretvara u krajnje modernu godinu za vas koje ćete tada biti neveste.

Najnoviji trendovi venčanica na pisti se obično zadržavaju nekoliko sezona. Trendovi u svadbenoj odeći imaju način da postanu klasici - samo pomislite na neuobičajen duboki V-vrat, mini dressi haljine i kombinezone. Dizajneri haljina uzimaju nešto što se čini neočekivanim i primenjuju ih na garderobu.

Dok neke od omiljenih silueta iznova i iznova vidimo, uvek postoje nove ponude na pisti. Noviteti ni ove godine nisu bili u manjku. Za ljubitelje ozbiljne doze romantike, bilo je svečanih haljina od čipke koje mogu ići sve od boho fazona do sofisticirane romantike. Ako ste voleli prošlogodišnji trend rukava, dizajneri su se ove godine udružili i kreirali venčanice sa preuveličanim rukavima koji  savršeno opisuju renesansnu eru.

Spremni ste da prihvatite najnovije trendove u svetu venčanica? Ako je zakazan datum venčanja za 2020. godinu poželećete da skrolujete dole kako biste videli inspiraciju za trendove venčanica koji će vladati.

Blejzeri

Nazovite ovaj trend poslovnom ženom koja se susreće sa venčanjem. Viktor & Rolf, Cushnie, Reem Acra i Ines Di Santo su samo neki koji su plasirali ovaj trend.

Čipka

Ovaj trend može ići u boho fazonu ili skroz tradicionalno u zavisnosti od mlade i njenog svadbenog stila. Videli smo čipku kod dugačkih haljina sa dugim rukavima, pa čak i neke opcije sa visokim vratom poput one kod Mire Zvillinger, Monikue Lhuillier ili Berte.Odelo susreće šlep

Uspon kombinezona za venčanje bio je epski, a sada nošenje pantalona ne znači da morate žrtvovati dramatičan šlep koji obično viđamo na venčanicama. Dizajneri kao što je Graci Accad, Oscar de la Renta pokazali su krojene, elegantne pantalone, uparene sa modernim hvatanjem svadbenog šlepa - ponekad čak i u čipki, ili sa preteranim lukom.

Stari Hollywood Glamur

Postoji novi trend starog holivudskog glama koji je aktuelan u svetu venčanica. Satenske haljine i Art Deco inspirisani izgledi bili su svuda po pisti, a dizajneri su bili spremni da im vrate novo ruho.Renesansna romansa

Baš kada ste mislili da rukavi ne mogu postati dramatičniji, dizajneri su pokrenuli talas haljina inspirisanih renesansom. Rukavi su postavljeni iznad ruka da bi se stvorio tako romantičan i dramatičan izgled koji se može opisati samo kao savršena renesansna slika.