Wedding žurka sa... DJ Svadbe

AUTOR Milica Ivanović

DJ će igrati vitalnu ulogu na dan vašeg venčanja – biće zadužen za puštanje muzike I podizanje dobre atmosfere. Tako da, birajte pažljivo! U današnjoj inspiraciji smo imali prilike da popričamo sa ekipom DJ Svadbe. Iako dolaze iz različitih muzičkih krugova i žanrova, okupili su se oko želje da postave nove standarde kada je „Wedding DJ“segment u pitanju. O tome kako motivisati publiku da ustane I đuska, koji su neki od “klasika” prvog plesa ali I koji savet bi dali mladencima pročitajte u nastavku intervju sa DJ Svadbe !

Kažite nam nešto o vama? Na koji način ste se upustili u ovu krajnje kreativnu profesiju i šta je ono što vidite kao najveći izazov u svom poslu?

Svi smo mi najpre prijatelji i kolege DJ-evi. Iako dolazimo iz različitih muzičkih krugova i žanrova, u ovom našem projektu smo se okupili oko rastuće potrebe svadbene industrije za kvalitetnom uslugom i željom da postavimo nove standarde kada je „Wedding DJ“ segment u pitanju. Pet godina i 1000+ razigranih mladenaca kasnije, slobodno smem da kažem da nam ne ide loše J  

Uskladiti sve i svačiji ukus nije ni malo lako, a ponekad može biti čak i iscrpljujuće. Na koji način se trudite da pomognete mladencima u odabiru pesama za stvaranje nezaboravne atmosfere i da udovoljite muzičkom ukusu svih generacija?

Univerzalni recept ne postoji.

Jednostavan odgovor bi bio -  slušamo naše klijente i sugerišemo da se fokusiraju na izbor muzike i prisete svih numera kojima žele da oboje svoje slavlje, a da našem timu prepuste brigu kako će se to uklopiti jedno sa drugim i svideti zvanicama svih profila. Atmosfera, raspoloženje i njihova kultivacija je naš primarni posao. Uz iskustvo iz klabinga i korporativnih događaja, upotrebom profesionalne DJ opreme i naše kreativnosti, svaki miks i prelaz postaju doživljaj.

Bitan deo posla su rasveta i specijalni efekti. Kako uklapate sve te detalje da bi venčanje bilo nazaboravno i koliko je oprema bitna za kvalitetan preformans?

Iako smo primarno fokusirani na muziku i zvuk, kroz mrežu probranih saradnika iz drugih branši smo u mogućnosti da našim klijentima pružimo mnogo više od same rasvete i specijalnih efekata. Oprema, njen kvalitet i performanse su izuzetno bitni, i kod nas na tom polju nema prostora za kompromise – kao što smo se odlučili da za svoj posao koristimo DJ opremu poslednje generacije renomiranih proizvođača (Pioneer DJ, Allen&Heath) i ozvučenja visoke klase brenda RCF, tako i naši partneri izuzetno drže do opreme kojom rade. Do sada smo našim klijentima u više navrata obezbeđivali teški dim, lasere, inteligentnu LED rasvetu,led ekrane… gotovo sve što „showbiz“ industrija ima da ponudi. Do sada nismo naišli na zahtev na koji nismo mogli da uspešno odgovorimo, i na to smo ponosni.Možete li nam otkriti neke klasike za wedding playlist-u, a opet sa druge i neke koje se nikako ne bi smele naći tu – čuvena „do not play“ lista?

Vidite, prelepost asistiranog kreiranja „soundtrack-a“ vašeg venčanja je to što ne postoje realna ograničenja. Želje naših klijenata i razlozi za puštanje nekih numera nekada variraju od „krajnje neuobičajeno“ do „histerično zabavno“, dok je veliki broj u okviru onoga što smatramo klasicima. Rado ćemo podeliti neke od njih – jedan mladi par je želeo da za prvi ples „igra“ uz Pendulum – Blood Sugar, dok su mladenci samo par dana kasnije uz prvi ples „headbangovali“ uz Enter Sandman od Metalike… Ono što se smatra klasicima, odnosno pesmama bez koje venčanje ne može da prođe su Dirty Dancing – Time of my life, SARS – Lutka, Bryan Adams… Bidermajer često leti uz pesmu od Beyonce, a tortu smo jednom sekli uz gitarske rifove AC/DC…. Pravila ne postoje.

Ahahahaha…da…“never to be played“ lista je nepresušan izvor smeha i sama se piše iz dana u dan… mi ćemo pomenuti samo numeru od Miroslava Ilića „Nije život jedna žena“, a vašoj mašti ostavljamo da ispišete ostatak liste.

Kažu da se dobar glas daleko čuje. Po čemu se vaš rad razlikuje od ostalih u niši, i na koji način se trudite da unosite inovacije u posao?

I mi smo čuli da je tako. Iskreno, iza našeg uspeha ne stoji mnogo stigme i trikova, već ljubav, istrajnost, koherentan kvalitet usluge, pažnja i spremnost da napravimo „extra mile“ i izađemo u susret željama naših klijenata. Inovacije potiču iz pažljivog praćenja svetskih trendova i implementacije istih u naše svakodnevno poslovanje. Takođe, verujemo da je jedan od najbitnijih faktora i to što se aktivno i intenzivno angažujemo na popularizaciji koncepta DJ performansa na tradicionalnim venčanjima kao i njegovom približavanju potencijalnim klijentima koji su više okrenuti ka tradicionalnim metodama.

Šta radite da motivišete publiku ukoliko niko ne pleše?

Zavisi, nekada je dosta promeniti pesmu pre planiranog vremena i napraviti „zaokret“, a nekada nema spasa, te posežemo za očajničkim merama kao što su paljenje protivpožarnog alarma… uvek ih razmrda J Šalu na stranu, i možda neskromno, ali to nam se desilo svega 2 ili 3 puta od kada smo počeli sa radom – svaki put kao reakcija na neku krajnje trenutku neprimerenu numeru, puštenu neplanski na insistiranje nekoga od klijenata.


Preporuka pesme za prvi ples mladenaca iz vašeg ugla?

Kao što smo već naveli, imali smo izuzetno „šarene“ zahteve i želje. Prvi ples je gotovo svakom tek venčanom paru jedan od događaja kojeg će se sećati celog života. Smatram da je jedino pravilno da oni odluče o tome koja će to numera biti – ne preporučujemo ništa osim ukoliko nije eksplicitno od nas traženo da se uključimo.

U vašoj ponudi se mogu naći i nastupi sa violinistom kao i saksofonistom. Koliko takav jedan unikatan preformans sa drugačijim zvukom doprinosi žurci za pamćenje?

DJ performansi uz pratnju soliste nisu novost u našem poslu. Skoro neograničene mogućnosti improvizacije i atraktivna pojava često su „highlight“ muzičkog programa. Toplo preporučujemo ovakav performans svima koji žele da svoje zvanice iznenade i obraduju.

Savet za naše mladence?

Nemojte biti skromni sa željama u vezi vašeg svadbenog veselja, i nemojte se zamarati nepotrebnim tehnikalijama. Uživajte u vašem posebnom danu, volite se, veselite i pustite da vas zabavimo. I da, najbitinij savet – NE OVER-THINKUJTE! J