Zeleno, volim te zeleno!

AUTOR Maja Vanević

Na većini venčanja možemo da vidimo dekoraciju koja uključuje prelepo cveće. Međutim, ona ne mora nužno da bude izrađena od istog... Zamislite prelepe aranžmane od zelenila!

Ekomonično i impresivno!


Zelenilo je pogodno za dekoraciju jer isto možete pronaći gotovo svuda. Od komšijske bašte do obližnje šume.

Ono što je posebno dobro je što ovaj vid dekorisanja super ide uz zimska venčanja koja su pred nama. Borovina ne samo što ima divan miris već ima i sjajan izgled. Super se kombinuje uz sveće i lampione, a još ako po istoj pospemo malo šljokica ili veštačkog snega dobijamo pravu bajkovitu scenu.


Generalno gledano, zelenilo se sjajno kombinuje sa belom bojom i sa lampicama. Tako uzmite grane bršljena, vrbine grančice ili bilo koje druge vrste zelenila koje je otporno, stavite ih u visoke masivne vaze od stakla. Sa plafona okačite bele okrugle lampione, a između istih raširite mreže ukrasnih lampica. Iste one koje biste stavili na novogodišnju jelku. Verujte, izgledaće bolje čak i od cveća.Naš je savet da se igrate. Ukoliko vam je budžet tanak, uvek možete da posegnete za ovim trikom i da vaš prostor izgleda prelepo.

Naručite lampice za jelku ili dekoraciju dvorišta (cena jedne ''zavese'' je oko 5-30 eur), velike papirne lampione (cena 15-20 eur za 20-30 komada), imitaciju belih voštanih sveća ili same sveće (imitacija od plastike na baterjie 1-2 eur po komadu, one prave 3-8 eur, komad ili više njih) i masivne vaze (1-20 eur po komadu).

Zamolite vaše najbliže prijatelje da veče pre venčanja sve to postavite, naravno u dogovoru sa restoranom, pustite muziku i uživajte.

Super stvar je ta što kod ove dekoracije važi sledeće: pravilo je da nema pravila.

Aranžmani ne moraju da budu savršeno postavljeni, kao i priroda, neka sve to teče i prirodno pada.