Prostor za proslave: 5 informacija koje će ti pomoći da izabereš savršen prostor

AUTOR Milutin Bojović
Izbor prostora je jedna od najtežih odluka koje treba da donesete u okviru organizovanja venčanja. Prostor koji odaberete odrediće čitav koncept vašeg “velikog dana” počevši od dekoracije, preko hrane i pića do odeće. Pored toliko velikog izbora prostora teško je odlučiti koji je pravi za vas. Ovih pet stavki pomoći će vam da se organizujete i pronađete savršen prostor za vas. 

 Izaberite lokaciju

 Većina parova se venčava u gradu u kom trenutno živi, ali ne treba da ograničavate sebe na to - ceo svet je vaš! Svoje venčanje možete organizovati, u drugom gradu, u prirodi ili na nekoj dalekoj destinaciji iz snova. Kada se odlučite za lokaciju koja vam najviše odgovora preostaje vam spisak prostora koji se tu nalaze. Odredite budžet

 Na samom početku morate da odredite sa koliko novca raspolažete kako biste mogli da isplanirate budžet za venčanje i celokupnu svadbu. Imajte u vidu da na prostor u kome ćete organizovati venčanje sa hranom i pićem treba da otpadne polovina vašeg planiranog budžeta.


Proračunajte broj gostiju

 U ovom trenutku većina vas nema celu listu gostiju koje će pozvati na venčanje. Međutim, potrebno je da barem odokativno znate broj gostiju kako biste mogli da znate kakav treba da bude kapacitet prostora koji tražite. Imajte u vidu da vlasnici prostora mogu isti da prilagode broju vaših gostiju.

Razmislite o datumu

Popularni prostori za venčanja zauzeti su i više od godinu i po dana unapred. Na samom početku morate da vidite koji bi datum vama najviše odgovarao kako biste mogli da vidite da li je lokacija koja vas zanima dostupna upravo tada. Imajte u vidu da treba da budete fleksibilni sa datumom kako biste odabrali prostor koji vam najviše odgovara.


 Pronađite svoj stil 

  Razmislite kakvo vi zapravo venčanje želite - formalno, opušteno ili negde između toga. Jasno odredite svoj stil kako biste odabrali idealan prostor za vas. Pored toliko velikog izbora možete pronaći mesto koje će odgovarati baš vašem stilu.