Sale za venčanje: Raskošna tradicija - Vila Jelena

AUTOR Isidora De Lungin

Ambijent koji odiše dozom glamura i notom elegancije. Sama lokacija, okružena velelepnim rezidencijama doprinosi celom utisku. Svi navedeni aspekti nas odmah asociraju na Vilu Jelenu, prostor koji pruža jedinstven osećaj. Mesto na kojima je toliko velikih ljubavi reklo „Da“, na kojem su se dočekivala punoletstva, slavili najlepši trenuci i obeležavali događaji koji se pamte ceo život. Vila Jelena je više od svoje unikatnosti. Ona je tradicija.

Vila Jelena prosto oduzima dah, da li njen senzibilitet odgovarao vašem ili ne. Bogat i raskošan enterijer ne ostavlja nikoga ravnodušnim, a radoznalo oko će pronaći pedantnost i posvećenost ka detaljima u svakom uglu prostora. Od samog mozaika toplih boja koji krasi pod do lustera koji nas vraćaju u neka prošla vremena i čine nas da se osećamo kao ruska princeza na dvoru. Duh starih vremena se prožima i kroz rasvetne detalje kao i nameštaj koji neupadljivo krasi i oblikuje prostor upotpunosti.

Ono što celokupnu vizuelnu sliku dopunjuje kvalitetom je i sama usluga koja Vilu Jelenu uvek stavlja u baš one lokacije koje se preporučuju s uva na uvo i s ushićenjem prenosi iskustvo nezaboravne proslave.

Zavirili smo u tajne prostora Vile Jelene i podelili sa vama šta to nju izdvaja od drugih.
Možete li nam otkriti nešto malo više o samim počecima i razvoju Vile Jelene? Kako ste uspeli da oslušnete želje i potrebe klijenata i stvorite ambijent vredan svake pažnje?


Ono što mnogi ne znaju, jeste činjenica da je prvobitna namena vile „Jelena“ bila da bude izložbeni salon automobila, otuda vidite i ove stubove i obeležene mermerne delove u podu gde su trebali da budu pozicionirani automobili. Niko nije slutio da će te, sada već davne 1994. vila „Jelena“  postati jedan od vodećih restorana za proslave i od svog imena napraviti brend. Dakle, stvari su počele da se odvijaju savim spontano. Prvo venčanje održano  je 2001. I bilo je to venčanje jednog uglednog beogradskog doktora.


Vaš prostor za svadbe obiluje detaljima koji govore sami za sebe. Na koji način ste obuhvatili duh starih vremena i pretočili ga u luksuzno zdanje kakvo je Vila Jelena? Čime je bio inspirisan vizuelni identitet samog prostora?

Kao što znate, vila “Jelena” nalazi se u najlepšem delu Beograda. Okružena je rezidencijalnim zdanjima, ali I brojnim  istorijskim gradjevinama. Upravo zbog toga, želja vlasnika bila je da se vila uklopi  u ovako okruženje. Vlasnici su pri izbru enterijera pažnju poklanjali I najsitnijem detalju. Pažljivo su birali boje, materijale I nameštaj. Svi ovi komadi koje sada vidite, donšeni iz Velike Britanije, Italije ali sa drugih krajeva sveta.
Naširoko je poznato da pored vizuelnog utiska, veliku pažnju posvećujete i samoj usluzi. Po čemu se iskustvo u Vili Jeleni razlikuje od drugih?

Događaje koje potpisujemo želimo da učinimo nezaboravnim i to je ono čime se mi vodimo. Trudimo se da upoznamo naše klijente,  razumemo njihove želje i prepoznamo „priču“ koju žele da ispričaju. Osluškivanje njihovih zahteva, a pre svega  timski rad, dovode nas uvek do sjajnih rezultata i čine naše iskustvo svaki put sve bogatijim.


Imali ste prilike da organizujete grandiozne proslave sa nekim od naših najeminentnijih imena. Ipak, da li biste mogli da izdvojite venčanje koje će vam zauvek ostati u sećanju? Da li ste imali neke od ekstravagantnih zahteva tokom vaše bogate karijere?

 Jeste, imali smo prilike da saradjujemo sa mnogim poznatim ličnostima sa naših prostora, ali budući da imamo mladence sa raznih krajeva sveta, pa tako i razne običaje, moram priznati da takva venčanja ostavljaju i najjače utiske. Ako bih morala da izdvojim jedno, koje je na mene ostavilo najjači utisak, to bi svakako bilo venčanje mladog bračnog para iz Indonezije. Venčanje je obavljeno u skladu sa njihovim tradicionalnim običajima, a za ceo naš tim to je bilo zaista jedno nezaboravno iskustvo.


Saveti za mladence?

Ono što svakako možemo da posavetujemo mladence jeste da budu opušteni, da prolaze kroz proces planiranja bez stersa i prevelikog opterećivanja oko najsitnijih detalja. Često baš te male nesavršenosti i neplanirani događaji budu ono što se pamti i prepričava kao najlepša uspomena, kako među gostima, tako i među mladencima.